Légiósok: Priskin Tamás elárulta kiváló szériájának titkát

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2017.04.06. 10:44
null
Priskin Tamás az egyik legfontosabb láncszem a Slovan Bratislavában
Remek formában játszik, a bajnokságban és a kupában is szórja a gólokat a Slovan Bratislava hatvanszoros magyar válogatott támadója, Priskin Tamás, aki reméli, duplázással zárja a klubidényt.

 

– A jelek szerint nem törte meg a lendületét a világbajnoki selejtező miatt beiktatott szünet, április elsején a bajnokságban, három nappal később a kupában talált a kapuba.
– Szerencsére jó formában vagyok – mondta a Nemzeti Sportnak Priskin Tamás, a szlovák élvonal második helyén álló Slovan Bratislava harmincéves csatára. – A bajnoki szünet utáni első meccsen a Podbrezová otthonában nyertünk három kettőre, ott a második gólunkat szereztem, legutóbb pedig a Szlovák Kupa-elődöntő első meccsén ismét idegenben győztünk, kettő egyre a Zemplín Michalovce vendégeként. Utóbbi gól nem is volt csúnya, átemeltem a labdát a kapus fölött.

– A bajnokságban már tíz gólnál tart, ezzel a guineai légiós, Seydouba Soumah mögött csapata második legeredményebb góllövője az idényben, a kupában pedig kétszer volt eredményes. Mi a titka a kiváló szériának?
– A befejező csatárok teljesítménye nagyban függ a csapattársaktól, a kiszolgálástól. Újabban tényleg jól megy a játék, de hozzá kell tennem, hogy nagyon sokat köszönhetek a társaknak, akik remek labdákkal hoznak helyzetbe. Kiváló a csapategység, küzdünk egymásért, az én feladatom pedig az, hogy a helyzeteket gólra váltsam.

KÖZEL AZ EGYÉNI CSÚCS

Priskin Tamás már tízgólos a szlovák bajnokságban, és ha szerez még kettőt, beállítja egyéni idénycsúcsát. A harmincéves támadó eddigi legeredményesebb idénye a 2008–2009-es volt, amelyben tizenkét gólig jutott a Watford színeiben az angol másodosztályban. Háromszor ért el tizenegy bajnoki gólt: 2005–2006-ban és 2014–2015-ben az NB I-ben, mindkétszer a Győri ETO-ban, valamint a legutóbbi szezonban jelenlegi csapatában, a pozsonyi Slovanban.

– A bajnokságban még hét mérkőzést játszik a Slovan, hátránya éppen hét pont a listavezető Zilina mögött. Bíznak még az aranyéremben?
– Tény, hogy tetemes a hátrányunk, nem lenne meglepetés a Zilina bajnoki címe, most már nem a saját kezünkben van a sorsunk. A legutóbbi hat meccsünkből ötöt megnyertünk és egy döntetlent játszottunk, ami szép eredménysor, de mint említettem, a hátrányunk jelentős. Mi azt tehetjük, hogy mindig a következő mérkőzésre fókuszálunk, nem tekintünk távolabbra, igyekszünk megnyerni a saját meccseinket, bízunk benne, hogy a Zilina veszít még pontokat. A hónap végén fogadjuk az éllovast, azt a meccset muszáj megnyernünk, ha tovább akarunk álmodni a bajnoki címről.

A kupagyőzelemre nagyobb esélyt lát?
Idegenben nyertük meg a Zemplín Michalovce elleni elődöntő első meccsét, ha hazai pályán fegyelmezetten futballozunk, elérhetjük célunkat, a döntőbe jutást. És ha már ott leszünk a fináléban, meg is akarjuk nyerni! Persze a duplázás lenne az igazi, vagyis a bajnoki cím és a kupa elhódítása. De hangsúlyozom: mindig csak a következő mérkőzésre érdemes összpontosítani, lépésenként kell előre haladni.

– Hallott róla, hogy a Slovan Dunaszerdahely elleni szombati bajnoki mérkőzését a magyar tévénézők is végigizgulhatják élőben?

– Igen, eljutott hozzám a hír. Ez a párosítás óriási rangadó a Felvidéken, természetesen nem csupán a futball miatt. A DAC-ban több magyar játékos van, jó lesz megmérkőzni velük. Az a célunk, hogy megnyerjük a meccset, én pedig szeretnék a kapuba találni, góllal, sőt inkább gólokkal hozzájárulni a remélt győzelmünkhöz.

DAC–Slovan az M4 Sporton!

Sport- és médiatörténeti pillanat szemtanúi lehetnek, akik szombaton 15.30-tól az M4 Sportra kapcsolnak: magyar televíziós csatorna először közvetít élőben szlovák bajnoki mérkőzést. A liga hetedik helyén álló Dunaszerdahelyi AC a második helyezett Slovan Bratislavát fogadja. A találkozó igazi presztízsmérkőzés, amelyen több magyar játékos is pályára léphet: a hazaiak kötelékéhez tartozik Vida Kristopher, Kocsis Gergő, valamint a jelenleg sérüléssel bajlódó Mervó Bence, a vendégekéhez pedig Priskin Tamás. Sokat elárul a várható hangulatról, hogy a két együttes legutóbbi mérkőzésén a szurkolókról készült felvételt a legnagyobb videomegosztó oldalon már több mint hárommillióan tekintették meg.

László Csaba, a DAC vezetőedzője elárulta, játékosaival együtt már nagyon várja, hogy új stadionjukban először vendégül lássák riválisukat. „Új nekünk, hogy Szlovákia határain túl is kíváncsiak a DAC teljesítményére, ez nagyon megtisztelő. Számomra külön örömteli, hogy az anyaországból ekkora az érdeklődés. Ez a mérkőzés tele van érzelemmel, nemcsak egy bajnoki meccs, annál sokkal több” – mondta az erdélyi származású szakember az M4 Sport honlapjának.

A mérkőzés kommentátora Székely Dávid lesz, a pálya széléről pedig Tóth Bálint jelentkezik érdekességekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik