Edzősors: korábbi Bayern-sztár hívja a magyar trénert

Vágólapra másolva!
2016.05.13. 08:27
Bő két hónappal ezelőtt még arról írt a Nemzeti Sport, hogy Balog Tibor, az MTK és a Vác korábbi 37-szeres válogatott labdarúgója ötvenéves lett, most pedig az a hír róla, hogy bajnoki címet nyert az Olympic Charleroi-val. A patinás, 1911-ben alapított klub nem az első osztályban szerepel (ott az alapszakaszt nyolcadikként záró Sporting képviseli Charleroi városát), hanem a negyedik ligában, de ettől még botorság volna kézlegyintéssel elintézni az ott szerzett aranyérmet.

„Két év alatt kétszer nyertem bajnoki címet, és ez akkor is jó érzés, ha előbb az ötödik, most pedig a negyedik ligában lettünk aranyérmesek – indította a beszélgetést Balog Tibor. – Kétezerkilenctől három éven át a Sporting Charleroi-nál dolgoztam, voltam a tartalékok edzője, aztán pályaedzőként segítettem Tommy Craiget és László Csabát is, majd miután kiestünk, Jos Daerden segítője lettem a második vonalban.”Balog Tibor. – Kétezerkilenctől három éven át a Sporting Charleroi-nál dolgoztam, voltam a tartalékok edzője, aztán pályaedzőként segítettem Tommy Craiget és László Csabát is, majd miután kiestünk, Jos Daerden segítője lettem a második vonalban.”

„A később Újpesten is munkát vállaló edzőt hat meccs után elküldték, én lettem a vezetőedző, ám hiába nyert a csapat tizenkilenc meccsből tizenötször, a klub elnökével sok mindenben nem egyezett a véleményünk, ő pedig öt mérkőzéssel a bajnokság befejezése előtt leváltott. Aztán kétezer-tizenháromban igent mondtam a korábban már többször is kispadjára hívó Olympicnek, a többit meg már tudja.”

Két aranyérem három év alatt. Ami akkor sem rossz, ha a soványak-kövérek bajnokságban jön össze, ám a belga negyedik vonal messze nem ezt a szintet képviseli. Persze a szurkolók által félistenként tisztelt Balog Tibor érthetően többre vágyik.

„Átszervezik a belga bajnokságot, ami nagy vonalakban azt jelenti, hogy a mostani harminckettővel szemben csak huszonnégy csapat marad profi, valamint lesz első és másodosztályú amatőr bajnokság, utóbbiban szerepelünk majd mi is – folytatta Balog Tibor. – Az első osztályban csak három vallon csapat, a Standard Liege, a Mouscron és a Sporting Charleroi szerepel, a lehetőségek leszűkültek, nem egyszerű kispadhoz jutni. Noha azt gondolom, leszek én még a Sporting Charleroi edzője, de ez biztos nem most lesz. Realitása annak van, hogy az új idényben is az Olympicet irányítom, esetleg igent mondok korábbi játékostársamnak, a volt belga válogatott Daniel Van Buytennek a hívására, aki a Standard Liege U21-es csapatához hív vezetőedzőnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik