Légiósok: Nincs olyan, hogy könnyű gól – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.02. 11:43
„Nincs könnyű gól” – mondta a Legia magyar válogatott labdarúgója, Nikolics Nemanja, aki a hétvégén újabb bajnokin volt eredményes, majd azt is megjegyezte: változatlanul éhes.
„Amikor egy kapus hibázik, az katasztrófa, mert onnan már nincs menekvés. Amikor egy támadó hibázik, ott van még mögötte tíz társ, aki javíthat. Maric jó kapus, sok helyzetben mentette meg a csapatát, ezúttal viszont hibázott. Én meg köszöntem az ajándékot” – emlékezett Nikolics a hétvégi góljára, amikor a „gólpasszt” a Gdansk 19 éves kapusától kapta. A lengyel sajtóban néhány helyen megjelent, hogy „könnyű” gólt szerezhetett.

NIKOLICS GÓLJA


„Nincs olyan, hogy könnyű gól! Ha nem futok a labda után, és ezzel nem kényszerítem hibára Maricot, akkor valószínűleg nem ront. Olvastam az újságokban a véleményeket, hogy gyenge ellenfelekkel szemben vagyok eredményes, és egyszerű helyzetekből születnek a góljaim. Akik viszont értik a labdarúgást, azok tudják, hogy csak a gól van, ami a jutalma az erőfeszítésnek. A Gdansk ellen sok védekező feladatom volt, sokat futottam a labda után, segítettem a középpályásoknak. Ennek a sok mezőnymunkának lett a jutalma a gólom. Tizennégy lengyel bajnoki van már mögöttem, mind közül a Gdansk volt az egyik legkeményebb ellenfél.”

Nikolics elégedett eddigi teljesítményével és góltermésével – 14 bajnokin már 16 találatnál jár, a legutóbb 3–1-re megnyert bajnokin gólja mellett gólpassza is volt –, és biztosan tudja: nem áll szándékomban itt megállni.

„Még mindig éhes vagyok a további gólokra. Sok mindent szeretnék elérni a Legiában. A céljaim változatlanok: szeretnék bajnokságot nyerni és gólkirály lenni.”

Nikolics három és fél hónap alatt 26 tétmeccsen lépett pályára a Legiában, saját bevallása szerint kicsit érzi már a fáradtságot.

„És még a válogatottban is számítanak rám. Nagyon fontos a két mérkőzés közötti regeneráció, de az edzőnk képes vigyázni ránk. Minden meccsre kellően dinamikusan lépünk pályára, megvan bennünk a frissesség. Persze, a meccs után azért jól jön a pihenés. Decemberig viszont még tucatnyi meccs vár ránk, azokra koncentrálunk, a nagyobb pihenésre majd utána számíthatunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik