Légiósok: „Egy csatárnak hamar gólokat kell szereznie új csapatában”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.27. 13:23
Nikolics Nemanja, a Legia Warszawa magyar támadója egyre népszerűbb Lengyelországban. Ezúttal arról beszélt, mennyire fontos, hogy egy támadó hamar gólt szerezzen, ha új csapathoz igazol.

„Egy csatárnak hamar gólokat kell szereznie új csapatában, mert ha három-négy találkozó eltelik anélkül, hogy betalál, görcsössé válhat. Egy támadónak a gól a mindene, ha rosszul is megy, de eredményes, akkor azt tudja mondani, hogy megtette a dolgát. Persze az én filozófiám nem ez. A csapatért küzdök, és azt teszem, amit az edző mond. Tudom, hogy ha így lesz, akkor a gólok is jönnek” – mondta Nikolics a przegladsportowy.pl-nek..

Mint ismert, Nikolics a Slask Wroclaw elleni dupla után a Podbeskidzie elleni összecsapáson is a kapuba talált. A válogatott csatár az 5–0-s győzelem során a második gólt szerezte, amikor a 33. percben egy villámgyors kontra végén a kapu bal alsó sarkába helyezett. Nikolicsot a szünetben, 3–0-s állásnál lecserélte Henning Berg vezetőedző.

„Minden futballista szeretne kilencven percet a pályán lenni, de megértem, ha az edző próbál vigyázni a játékosaira az igazán fontos meccsek előtt. Az első félidőben elvégeztük a munkánkat, a kispadunk pedig nagyon hosszú, másnak is meg kell adni a bizonyítási lehetőséget.”

A magyar támadó szerint egyre jobb formába lendülnek azután, hogy a lengyel Szuperkupát még elbukták a szezon elején a bajnok Lech Poznannal szemben.

„A Lechtől elszenvedett vereség fájdalmas volt. Nem túl jó, ha kikapsz a legnagyobb riválisodtól. Megbeszéltük a történteket, elemeztük a problémákat. Azóta elöl és hátul is remekül teljesít csapatunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik