Légiósok: az angol szakértőt meglepte Adorján választása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.03. 07:32
Mint beszámoltunk róla, az olasz harmadosztályú Novara labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Adorján Krisztián. A Liverpooltól érkező 21 éves játékos – aki az elmúlt szezonban a holland Groningenben szerepelt – felkavarta az állóvizet a piemonti kisvárosban, az egyik helyi internetes lap szerint a szurkolók rendkívül kíváncsiak a nagy klubtól érkező középpályásra.

A vanovarava.it épp ezért interjút készített az angol CitiBlog Liverpool-szakértőjével. Az angol újságíró, Liam Andrews szerint a harmadosztályú klub rendkívül jól járt Adorjánnal.

„Adorján főleg a csatárok mögött kap szerepet, a liverpooli időkben még középcsatárt is játszott. Ezen a poszton is jó minőséget tud hozni” – mondta Andrews, aki az olasz érdeklődésre elmondta, a Novara jelenlegi 3–4–3-as rendszerében a támadóhármas egyikeként tudja elképzelni a magyar futballistát.

„Úgy képzelem, hogy a támadóhármas részeként tudná a legjobbját nyújtani, de nem a gyorsaság a legnagyobb fegyvere. Ezért a középpálya közepére is vissza lehet húzni, ahol jól érvényesülhet a technikai képzettsége” – nyilatkozta az angol szakértő, aki szerint Adorján játékának az előkészítés a legerősebb oldala.

„Őszintén mondom, nagyon meglepett, hogy a Lega Próba szerződött. Sokkal magasabb szinten el tudtam volna őt képzelni, de természetesen most ott kell megmutatnia, mit tud, ahová érkezett. Folyamatosan játszani akart, és remélem, jól megy neki a Novarában” – tette hozzá Andrews.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik