A Samp-edző Laczkóról: Lesz lehetősége a bizonyításra

Vágólapra másolva!
2013.08.08. 09:25
null
A felkészülés mostani szakasza után már pontosabban látja a Samp trénere, kire lehet számítani (Fotó: Czerkl Gábor)
A Haladás ellen játszott felkészülési mérkőzést a Sampdoria – Bükön szenvedett 2–1-es vereséget –, soraiban Laczkó Zsolttal. Az olasz labdarúgócsapat vezetőedzője, Delio Rossi a Nemzeti Sportnak elárulta: magyar légiósát egyelőre próbálja beilleszteni, mielőtt döntene a jövőjéről.

 

– Szeretnék kérni egy megalapozott, kiérlelt véleményt játékosáról, Laczkó Zsoltról.
– Tizenvalahány napja edzem őt, előtte nem ismertem, úgyhogy csak a friss benyomásaimra hagyatkozhatok. Az akarata óriási, és a technikája is megvan a játékhoz. Ami a pozícióját illeti, amennyire érzékelem, az a fajta szélső, aki inkább támadásban, mint védekezésben hatékony. Nehezíti a helyzetét, hogy szeret feljebb játszani, a mi rendszerünkben viszont a bal oldali középpályásnak a teljes oldalsó sávot felügyelnie kell, akár nálunk van a labda, akár nem. Most ebben a szerepkörben próbálom beilleszteni a csapatba, aztán majd meglátjuk, mi lesz vele.

– Mi lehet vele?
– Mérlegelnünk kell, és azt hiszem, a felkészülés mostani szakasza után már pontosabban látni fogjuk, kire lehet számítani. Sajnos nem maradhat mindenki a keretben, a huszonkilences létszámot mindenképpen csökkenteni kell. Laczkó korábban is bizonyította már a tudását, és erre a jövőben is lesz lehetősége.

– Mi a legvalószínűbb eshetőség? Megtartják, kölcsönadják vagy eladják?
– Nehéz idénye volt a Vicenzánál, a sérülése miatt elég sok időt kihagyott, és a gyógyulás után sem volt igazán jó állapotban. Jelenleg az a fontos, hogy erőnlétileg felzárkózzon, aztán majd eldöntjük, melyik a legjobb megoldás neki és a klubnak. Mivel azonban pénzt fektetett bele a Sampdoria, gyanítom, hogy hosszú távon ragaszkodik hozzá, függetlenül attól, hogy most nálunk marad-e vagy kölcsönbe más klubhoz kerül.

A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN A TRÉNER BEVALLOTTA RÉGI BŰNÉT, DE BESZÉLT MÉG ADEM LJAJICS MEGÜTÉSÉRŐL ÉS HÍRES KÚTBA UGRÁSÁRÓL IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik