Sturm: elővigyázatosságból nem játszott Szabics Imre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.01. 07:34
Szabics Imre, a Sturm Graz rutinos magyar labdarúgója kihagyta a legutóbbi felkészülési mérkőzést, de a sérülése nem súlyos.

„A felkészülést eddig végigcsináltam, ám a szombati sprintgyakorlatok közben kicsit éreztem a combom, ezért elővigyázatosságból kihagytam a vasárnapi meccset, helyette a szobabicikli pedálját tekertem. Nincs nagy baj, hiszen hétfőn szünnap, kedden pedig már újra edzhetek" – mondta Szabics Imre a Nemzeti Sportnak.

A legutóbbi idényben negyedik helyen végző Sturmot az orosz élvonalban osztályozóval bent maradó Krilja Szovjetov (0–2) előtt a szlovák FK Senica (1–3) és az ukrán élvonalbeli Voliny Luck (0–2) is legyőzte a stájerországi edzőtáborozás közben.

„Az eddigi edzőmeccseinken sajnos hátul sem voltunk igazán stabilak, elöl meg nem voltunk elég veszélyesek, mindkét fronton javulnunk kell – mondta a harmincnégyszeres válogatott Szabics, aki a nyolcadik szezonját kezdi el Grazban (1999 és 2003 között volt a Sturm játékosa, ahova 2010-be tért vissza). – Úgy vagyok vele, jobb most megfizetni a tanulópénzt, inkább ezeken a meccseken derüljön ki, miben kell előrelépnünk, mint hogy a bajnokságban kapjuk a pofonokat. De azért észnél kell lennünk, jobb játék kell!"

Minőségi edzőmeccsekből továbbra sem lesz hiány, július 9-én a Paris Saint-Germain lesz Graz vendége. A magyar támadó gondolatai azonban nem csupán e mérkőzés körül keringenek.

„Nagyon várom már, hogy jöjjenek a válogatott meccsek. Még néhány hét, és elkezdődnek a bajnokságok, nálunk is közeleg a rajt, de egyre többször jutnak eszembe a selejtezők, főleg a bukaresti. Tudom, hogy képesek vagyunk a győzelemre, el kell hinnünk, hogy meg tudjuk csinálni. Bárcsak kezdődne már az a meccs!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik