Légiósok: Priskin Győrben gyógyul, augusztusban tér vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.12. 10:39
Rosszabbul nem is kezdődhetett volna a szezon Priskin Tamás számára. A 26 éves csatár az Alanyija Vlagyikavkaz utolsó felkészülési mérkőzésén megsérült, s lemaradt csapata első bajnoki mérkőzéséről, amit nélküle 2–1-re el is veszített az Alanyija az Ufa ellen.

„Bosszantó – nyilatkozta a Nemzeti Sport érdeklődésére Priskin Tamás. – A legrosszabb tényleg az, hogy az utolsó mérkőzésünket játszottuk a bajnokság rajtja előtt, ráadásul az edző éppen lecserélt volna, amikor megsérültem. Az ellenfél védője röviden passzolt haza, elindultam a labdáért, hátha elérem. Sajnos úgy is lett, a kapussal egyszerre értünk oda, összerúgtunk. Kifordult a térdem, és részlegesen elszakadt a szalag. Utólag már kicsit bánom, hogy akkora hévvel mentem a labdáért, de ugyanúgy hajtottam, mintha bajnokit játszanánk. Jól is ment a játék, alig vártam, hogy elkezdődjön a bajnokság. Most abban bízom, hogy legkésőbb augusztus végére újra a pályán lehetek. Addig csak a Play Stationön tudok futballozni.” Priskin Tamás. – A legrosszabb tényleg az, hogy az utolsó mérkőzésünket játszottuk a bajnokság rajtja előtt, ráadásul az edző éppen lecserélt volna, amikor megsérültem. Az ellenfél védője röviden passzolt haza, elindultam a labdáért, hátha elérem. Sajnos úgy is lett, a kapussal egyszerre értünk oda, összerúgtunk. Kifordult a térdem, és részlegesen elszakadt a szalag. Utólag már kicsit bánom, hogy akkora hévvel mentem a labdáért, de ugyanúgy hajtottam, mintha bajnokit játszanánk. Jól is ment a játék, alig vártam, hogy elkezdődjön a bajnokság. Most abban bízom, hogy legkésőbb augusztus végére újra a pályán lehetek. Addig csak a Play Stationön tudok futballozni.”

A magyar válogatott labdarúgó jelenleg Győrben gyógyul, örül, hogy a családjával lehet, igaz, a mozgást kerülnie kell, amit nehezen visel. „Az orvos azt mondta, ne terheljem a lábamat, úgyhogy jelentősen csökkent a mozgásterem, ráadásul csak mankóval tudok közlekedni – tette hozzá Priskin Tamás. – Sínnel van rögzítve a lábam, tehát hajlítani sem tudom a térdemet. Annak viszont örülök, hogy nem kell műteni. A klubnál is mindenki mellettem van, rengeteg támogatást kaptam a vezetőktől, az is nekik köszönhető, hogy Münchenben vizsgáltak meg, és ők mondták azt is, hogy menjek haza. Így azért nekem is jobb, mert a családommal lehetek.”

Az Alanyija tehát Priskin Tamás nélkül vágott neki az orosz másodosztály küzdelmeinek, a csapat célja természetesen az azonnali visszajutás a Premjer- ligába. Ehhez képest az első mérkőzésen idegenben vereséget szenvedett az Ufától (1–2). „Két játékos hiányzott eltiltás miatt, és több sérülés is nehezítette a helyzetünket, úgyhogy kissé szűkösen voltunk – mondta a csatár. – Ám ez nem jelent semmit, az előző szezonban jól kezdtünk az élvonalban, végül mégis kiestünk.”

„Remélem, ezúttal fordítva alakul, és a rossz kezdés után nem is lesz kérdés, hogy visszajutunk-e az első osztályba – folytatta Priskin. – Hogy gondolkoztam-e a távozáson a kiesés után? Megfordult a fejemben, de remekül érzem magam Vlagyikavkazban, a szerződésem még két évig érvényes, számítanak rám a klubnál. A másodosztályban mindössze három légiós szerepelhet egy csapatban, az előző szezon végén voltunk vagy tucatnyian, mostanra pedig öten maradtunk. Azért ez jó érzéssel tölt el.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik