Légiósok: Király 36 évesen is két lábbal tapossa a gázt

Vágólapra másolva!
2013.02.25. 08:32
A Bundesliga 2.-ben éllovas Eintracht Braunschweiget vasárnap idegenben 2–1-re legyőző 1860 Münchenben pályafutása 701. mérkőzését játszotta Király Gábor, aki 36 évesen is páros lábbal nyomja a gázpedált.

„Átléptem a hétszázas határt, pályafutásom során mindent egybevetve ez volt a hétszázegyedik mérkőzésem” – újságolta a Nemzeti Sportnak a 36 éves Király, aki az IFFHS listáján az 1987 és 2011 közötti időszak 88. legjobb kapusa lett.

Azt nem tudta megmondani, meddig tervez profiként.

„Sohasem néztem ennyire előre, a lehetőségek jönnek szembe, nekem csak azt kell eldöntenem, melyiket válasszam – érkezett a válasz. – Még nem tudom, meddig folytatom. Páros lábbal nyomom a gázpedált, aztán jutok, ameddig jutok. Négy éve vagyok Münchenben, nemrég hosszabbítottam kétezer-tizennégyig. Örülök, hogy nem a koromat, hanem a teljesítményemet nézték, és olyan ajánlatot kaptam, amelynek elfogadásán nem kellett gondolkodni. Az ötödik helyen állunk, de a feljutásról kár beszélni, mert kiszámíthatatlanok az eredmények. Legutóbb kikaptunk a kiesés elől menekülő Bochumtól, most pedig idegenben győztük le az elsőt.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik