Finnország: magyar játékossal erősített az ezüstérmes

Vágólapra másolva!
2013.01.09. 15:18
null
Gruborovics Tamás két év után váltott klubot (Fotó: Ilta Sanomat)
A legutóbbi finn labdarúgó-bajnokság ezüstérmese, az Inter Turku hivatalos honlapján szerdán bejelentette: két esztendőre szerződtette Gruborovics Tamást.

 

A gyermekkora óta Finnországban élő Gruborovics Tamás a legutóbbi két szezonban a szintén finn élvonalbeli JJK-ban futballozott, és mindkétszer a csapat házi gólkirálya volt.

„Az Inter már az előző szezon után megkeresett, és bár szerettem volna külföldre igazolni, boldogan írtam alá nekik, mert nagyon jó ajánlatot kaptam – mondta a 28 esztendős Gruborovics. – Meggyőződésem, hogy szakmai előrelépést jelent ez a szerződés, ezért is mondtam rá igent.”

Job Dragtsma, az Inter holland vezetőedzője elmondta: alaposan tanulmányozta Gruborovics játékát, és biztos benne, hogy a gólerős, jó lövő erejű támadó nagyszerű összekötő lesz a középpályások és a csatárok között.

Az Inter sokáig versenyben volt a bajnoki címért a legutóbbi szezonban, végül második lett, így indulhat az Európa-ligában. Gruborovics a nyolcadik helyen zárt a JJK-val, az Európa-ligában egyszer (a montenegrói Zeta ellen) mesterhármast ért el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik