Priskin Fülöpöt ajánlja az Alanyijának

Vágólapra másolva!
2012.05.21. 10:22
null
Priskin Tamás 10-15 gólt ígér első Premjer-liga szezonjára (fotó: fc-alania.ru)
Az Alanyija Vlagyikavkaz a második helyen végzett az orosz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, és ezzel feljutott az élvonalba. A csapatnak tagja Priskin Tamás is, akit az egyik szurkolói honlapon (alan-fans.ru) faggathattak kérdéseikkel a szurkolók, a csatár pedig készséggel válaszolt rájuk.

 

A magyar játékostól megkérdezték a szurkolók, ki az a játékos a barátjai közül, akit el tudna képzelni a vlagyikavkazi együttesben. „Sok barátom van a futballban, de az Alanyija tagjaként különösen a magyar válogatott Fülöp Mártont tudom elképzelni, akivel az Ipswichben játszottam együtt, és az elmúlt szezonban a West Bromwichban szerepelt.”

A válasz érdekessége, hogy Fülöp Márton távozik az angol élvonalbeli csapattól, és a nyáron új klubot keres magának. A két játékos ügyeit ugyanaz a menedzseriroda intézi.

Priskin elmondta, elsősorban nem a gólok száma érdekli az Alanyija mezében, hanem az, hogy együttese minél többször győzzön, ám ez természetesen úgy sikerülhet, ha minél többször veszi be az ellenfelek kapuját, és 10-15 találattal elégedett lenne első élvonalbeli szezonja végén.

A támadót megkérték az Alanyija és legutóbbi csapata, az Ipswich összehasonlítására is. „Nagyon nehéz dolog ez. Angliában és Oroszországban teljes különbözik a játék stílusa, szóval ezek az összehasonlítások nem teljesen helytállóak, így nem is vállalkoznék rá” – mondta a csatár.

Priskin elmondta, egyelőre az elefántcsontparti védővel, Akes Dacosta Goore-ral alakult ki a legjobb kapcsolata az együttesből, akivel a klub edzőbázisán is egy szobában lakott, ám a csapatról és a szurkolókról is pozitív véleménye van.

A csatár lépésről lépésre halad az orosz nyelv tanulásával, amivel nem áll olyan rosszul, hiszen a szlovák nyelv hasonló az oroszhoz. A chat során Priskinről kiderült, hogy Real Madrid-szurkoló, és nagyon szereti a kézilabdát is, különösebben nem érdekli a politika, Oroszországban tartja a kapcsolatot Huszti Szabolccsal és Dzsudzsák Balázzsal, és nagyon ízlenek neki a kaukázusi ételek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik