Reggina: Kovácsik Ádám közelít a kapuhoz, Schmeichel is „besegít”

Vágólapra másolva!
2011.07.01. 17:13
Kovácsik Ádám úgy érzi, készen áll arra, hogy a következő idényben ő védje az olasz labdarúgó-bajnokság második vonalában szereplő Reggina kapuját – derül ki az interjúból, amelyet a fiatal magyar kapus a Corriere dello Sportnak adott.

„Két éve harmadik számú kapus voltam, a legutóbbi szezonban már második, remélhetőleg a következőben már én leszek az első a sorban" – mondta Kovácsik az olasz sportlapnak.

Mint arról a közelmúltban beszámoltunk, a Reggina első számú kapusa, Christian Puggioni az élvonalbeli Leccébe tart – ha valóban távozik, megnyílhat az út a 20 éves magyar előtt.

„Keményen dolgoztam az elmúlt években, igyekeztem megfogadni Puggioni és Sardini kapusedző minden tanácsát. Sokat voltam együtt az első csapattal, ez a mérkőzések atmoszférájának megízlelése szempontjából akkor is hasznos, ha közben nem lépek pályára" – folytatta a magyar kapus, aki a legutóbbi bajnokságban egyszer sem lépett pályára, az Olasz Kupában azonban igen.

„Úgy érzem, készen állok a feladatra. Tudom, hogy még erősödnöm és tanulnom kell, de eltökélt vagyok, én akarok lenni a Reggina kapusa" – mondta Kovácsik, aki a ráhangolódás részleteiről elárulta: mostanában a legendás dán óriás, Peter Schmeichel mozdulatait tanulmányozza alaposan a további fejlődés érdekében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik