Babos: Nem csak híresztelés az Ajax érdeklődése

Vágólapra másolva!
2011.07.06. 09:04
null
Babos Gábor szívesen segítené az Ajaxot (Fotó: Imago)
Mint beszámoltunk róla, a vb-ezüstérmes holland kapus, Marteen Stekelenburg távozása esetén Babos Gábor az Ajax játékosa lehet. Az Eredivisie aranyérmesének edzője, Frank de Boer a Voetbal International szaklapnak nyilatkozva elismerte: a harminchat éves magyar légióssal második számú kapusként számolnának a Bajnokok Ligájában induló klubnál. Babos Gábor a Nemzeti Sportnak elmondta, nem csupán híresztelésről van szó, és szívesen menne a bajnokcsapathoz.

– Szabadnapot kaptak keddre?
– Ugyan már, befejeztük az edzést, este viszont még egy edzőmeccs vár ránk. Miből gondolta, hogy nem kell dolgoznunk?

– Általában fél napig tart a becserkészése, ezúttal két perc is elég volt hozzá, azonnal felvette a telefont. Kivel játszanak edzőmeccset?
– Egy kisebb helyi csapat ellen léphetek pályára.

– Az Ajaxban?
– Ezek szerint a hétfő esti hírek eljutottak Magyarországra. Nem, az Ajax egyelőre csupán lehetőség, a NEC játékosa vagyok, de az értesülés helytálló: ha a holland válogatott kapusa, Marteen Stekelenburg távozik Amszterdamból, én érkezhetek a helyére. Pontosabban második számú kapusként számolnának velem a bajnokcsapatnál. A történet nekem is friss abban az értelemben, hogy már nem csak híresztelésről van szó, amely az embert nem igazán érdekli. Ez már konkrétum, új fejezet.

– Tudja, kik szerepelnek az Ajaxot edző Frank de Boer listáján? Több kapus közül választ majd, ezt is elismerte a helyi futballmagazinnak, a Voetbal Internationalnek.
– Nem tudom. Meglátjuk, komolyra fordul-e az ügy. Ez a legfontosabb, nem pedig a jelöltek neve, száma. Ha engem választ az Ajax, azért lényegtelen részlet, ha más mellett teszi le a voksát, azért mindegy, kikkel vagyok, voltam egy csoportban. Hetek vagy inkább csak napok kérdése, és lezárul az ügy.

– Közben a NEC-nél kiosztották a következő idényre érvényes mezszámokat: Babos Gáboré maradt az egyes. Számít ez valamit?
– Nem befolyásol semmit. Ha a karrierem utolsó éveiben olyan szintre tudok lépni, amelyet az Ajax képvisel, minden tőlem telhetőt elkövetek, hogy a lehetőségből valóság legyen. Mindenesetre nincs túl nagy mozgásterem. A holland aranyérmeshez kerülhetek, Bajnokok Ligája-induló csapat kispadján ülni jobb, mint olyanén, amelyik nem léphet ki a nemzetközi porondra.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIT GONDOL BABOS GÁBOR AZ AJAXNÁL TÖRTÉNT VÁLTOZÁSOKRÓL, KERESSE A SZERDAI NEMZETI SPORTOT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik