Anzsi Mahacskala: Dzsudzsák „Balazst” a társak bevették a játékba

SZABÓ PÉTER ÁDÁM JELENTI BAD WALTERSDORFBÓLSZABÓ PÉTER ÁDÁM JELENTI BAD WALTERSDORFBÓL
Vágólapra másolva!
2011.07.06. 13:06
Címkék
Nem túl intenzív, az időjárás miatt azonban így is izzasztó edzést tudott le az Anzsi Mahacskala szerdán délelőtt az ausztriai edzőtáborban – számolt be erről a Nemzeti Sport Online helyszíni tudósítója. Az orosz gárda tagjaként ezúttal is ott láthattuk a pályán Dzsudzsák Balázst. A friss magyar szerzeményt a társak bevették a játékba, és szóban is keresték vele a kapcsolatot, igaz keresztnevének ékezetes betűje – egyelőre? – gondot jelentett számukra, így a szélsőnek meg kell elégednie azzal, hogy egyszerűen csak »Balazsnak« hívják.

A szerda délelőtti gyakorlás 11 órakor kezdődött el, és nem egészen másfél óráig tartott. A bemelegítést kisebb, négy-öt fős csoportokra bontott labdatartós gyakorlat és cicázás követte. Ezután került sor az egymás közötti játékra, amelynek az volt az érdekessége, hogy amíg nyolc a nyolc ellen a pályán küzdött egymással a keret nagyobb része, addig nyolcan az oldalvonal mellől csak nézték őket. Dzsudzsák természetesen nem a „nézők” között kapott helyet...

A magyar középpályás aktívan bekapcsolódott a játékba, a társak végig keresték és megjátszották őt a labdákkal, de Dzsudzsák is rendre mutatta magát, igen aktív volt. A meccsen így gyakran hangzott el a neve: vagy a labdát rúgták neki, vagy azt kérték el tőle.

Az összecsapás végén a játékosok közül néhányan a szabadrúgásokat gyakorolták, Dzsudzsák elsőre a kapufát találta el, de másodszorra már nem kegyelmezett: megzörgette a hálót. És nem oldalról vagy hátulról...

Az egymás elleni mérkőzés előtt, még a gyakorlatok során Dzsudzsák mellett végig ott állt a klub tolmácsa, aki egyrészt fordítással segítette a magyar szélső munkáját, másrészt egészségi állapotát megóvandó állandóan frissítős palackot adott neki.

Ellentétben a keddi időjárással ugyanis szerdán már-már kánikulaira fordult az időjárás Bad Waltersdorfban – azért futballra tökéletesen alkalmas volt így is –, viszont a délután ötkor kezdődő gyakorlásra megint felhőket és némi enyhülést ígértek a meteorológusok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik