Finnország: klubot váltott és boldog a gólerős magyar középpályás

Vágólapra másolva!
2010.11.17. 17:22
A mostanáig az IFK Mariehamn sorait erősítő Gruborovics Tamás szerdán két esztendőre az ugyancsak a finn labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő JJK-ba igazolt – adta hírül utóbbi klub hivatalos honlapja.

A 26 éves Gruborovics nem titkolta, bár szívesen igazolt volna külföldre, nagyon örül a jyväskyläi klubbal kötött szerződésnek is.

„Nagyon fel vagyok dobva, hiszen rendkívül motiváló új csapatom edzőjének filozófiája, erősnek ígérkezik a játékoskeret, és nem mellékes az sem, hogy magánéletem több szálon kapcsolódik ehhez a városhoz. Itt él a barátnőm, idekötnek az egyetemi tanulmányaim, és a szüleim is a közelben laknak. Pályafutásom során először koncentrálódik ennyire egy helyre az életem, amihez nagy reményeket fűzök" – mondta a legutóbbi bajnokságban 10 gólt szerző, ezzel a finn élvonal legeredményesebb légiósaként záró Gruborovics.

A Mariehamn a 12. helyen végzett a legutóbb bajnokságban, a JJK 13. helyezettként osztályozóra kényszerült, de bennmaradt, és a korábbinál erősebb csapat építésébe fogott. A JJK sorait erősíti egy másik magyar játékos is, Gruborovics barátja, a kapus Szeróvay Mihály, aki a napokban hosszabbította meg egy évvel a decemberben lejáró szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik