Bicskei három játékost kitett a keretből

Vágólapra másolva!
2010.09.04. 17:16
null
Francis Doe (balra) idő előtt visszatérhet egyiptomi klubcsapatába (Fotó: Action Images)
Bicskei Bertalan nem tűri a fegyelmezetlenséget. Ezt már Libériában is tudják, az afrikai ország válogatottját irányító magyar szakember ugyanis a Zimbabwe elleni Afrika-kupa-selejtező előtt három játékosát kizárta a keretből. A vasárnapi lesz egyébként Bicskei első tétmérkőzése Libéria szövetségi kapitányaként.

Az afrikai kontinensbajnokságon legutóbb 2002-ben részt vevő libériai labdarúgó-válogatott Zimbabwe ellen hazai pályán kezdi meg a 2012-es torna selejtezőit. A vasárnapi mérkőzésen három játékos biztosan nem léphet pályára a hazaiaknál, mivel Bicskei Bertalan kitette őket a keretből.

Dulee Johnson (AIK Solna), Francis Doe (al-Ahli) és Dioh Williams (a dán Aarhus játékosa, de kölcsönben az Alanyija Vlagyikavkazban játszik) nem jelent meg szerdán a válogatott edzőtáborában.

„A kapitány közölte velem, hogy amíg ő irányítja a válogatottat, addig nem számol a három játékossal, nem áll szándékában a jövőben meghívót küldeni nekik – nyilatkozta Musa Hassan Bility, a Libériai Labdarúgó-szövetség elnöke. – Azt tudom csak mondani, hogy nélkülük is elég erősek vagyunk ahhoz, hogy a saját játékunkat játsszuk, és jó eredményt érjünk el."

A trió tagjai közül Doenek és Williamsnek már nem először kellett elhagynia a válogatott keretét. A német Antoine Hey 2008-ban azt követően tette ki a szűrüket, hogy a két játékos nem jelent meg az edzőtáborban, és lekésték a repülőgépet, amellyel a csapat Algériába utazott. A libériaiak által 3–0-ra elbukott találkozó után Doe és Williams nyilvános levélben kért elnézést hazájuk népétől.

ZIMBABWE, A ZÖLD-FOKI-SZIGETEK ÉS MALI VÁR BICSKEIÉKRE

A 2012-es Afrikai Nemzetek Kupáján Gabon és Egyenlítői-Guinea rendezőként automatikusan részt vehet, a többi 44 országot 11 négyes csoportba sorsolták. A csoportelsők mellett a K-csoport (ahová Togót utólag sorolták be, így itt öt csapat található) második helyezettje, valamint a két legjobb csoportmásodik jut ki a tornára. Libéria Zimbabwéval, Malival és a Zöld-foki-szigetekkel küzd majd meg az A-csoportban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik