Kovácsról már ma megállapodhat a belga újonc

Vágólapra másolva!
2010.08.25. 11:04
null
Kovács hamarosan távozhat az Odd Grenlandtól (Fotó: oddgrenland.no)
Kovács Péter egyre közelebb van a belga élvonal újoncához, az Odd Grenland elnöke ugyanis elismerte, hogy jól haladnak a tárgyalások a Lierse-szel. A norvég klub busás hasznot szerezhet a magyar csatár eladásával, aki szívesen költözne Belgiumba.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Kovács Péter Belgiumba igazol az Odd Grenlandtól. Mint beszámoltunk róla, a belga élvonal újonca, a Lierse szeretné megszerezni a magyar csatárt, és most a norvég klub elnöke, Hans Erik Utne is elismerte, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a belgákkal.

„Kedvező tárgyalásokat folytattunk a Lierse-szel, de még nem állapodtunk meg. Többet egyelőre nem mondhatok az ügyről, de Kovács szerintem vasárnap még játszani fog az Odd Grenlandban a Kongsvinger ellen" – mondta Hans Erik Utne a norvég varden.no internetes oldalnak.

A hírek szerint a klubvezető a kedvező tárgyalásokon azt értette, hogy sikerült több mint dupla akkora összeget kiharcolni Kovácsért a Lierse-től, mint amennyit a belgák először ajánlottak. A varden.no szerint az első ajánlat 200 ezer euróról szólt, amelyet sikerült 440-500 ezer euróra feltornázni, és a részletekről már ma megállapodhat a két együttes.

Az Odd így rendkívül jól járna Kovács eladásával, mivel annak idején 250 ezer euró körüli összegért szerezte meg a támadót a Strömsgodsettől.

Kovács várhatóan – ahogy a klubelnök is mondta – vasárnap még pályára lép a norvég élvonalban, ám a hírek szerint hétfőn már Belgiumba utazik, hogy még az átigazolási időszak lezárulása előtt véglegesítse szerződését a Lierse-szel.

Az átigazolás egyébként Kovácsnak sem lenne ellenére, sőt a csatár a szakmai előrelépés mellett párja miatt is szívesen költözne Belgiumba. A profi futballista Melissa Wiik ugyanis a Wolfsburgban játszik (nem is rosszul: a legutóbbi 11 meccsen hét gólt szerzett), ami viszonylag közel van Belgiumhoz.

„Szívesen átigazolnék. Harminckét évesen egy hároméves szerződés nagyon kedvező, és a karrieremnek is jót tenne a váltás. A párom, Melissa pedig Németországban futballozik, így hozzá is közelebb lennék, csak négy óra a távolság autóval. De egyelőre semmi sem biztos. Amíg nem születik megállapodás, az Odd sikeréért teszek meg mindent" – mondta Kovács Péter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik