Kovács Péter hivatalosan a Lierse SK-hoz igazolt

Vágólapra másolva!
2010.08.30. 16:07
null
Kovács Péter könnyek között búcsúzott a szurkolóktól (Fotó: ta.no)
Már szinte biztos, hogy Kovács Péter a belga élvonalbeli Lierse SK-nál folytatja pályafutását: legalábbis belga sajtóértesülések szerint az Odd Grenland mindenben megállapodott a kérővel, s a magyar támadó a vasárnapi bajnoki után elbúcsúzott a norvég szurkolóktól, és már Belgiumba utazott.

Mint tegnap beszámoltunk róla, bár korábban úgy tűnt, hogy Kovács Péter mégsem igazol a Lierse SK-hoz, tegnap kiderült, hogy a belga klub és az Odd Grenland talán mégis meg tud egyezni egymással.

A megállapodás belga források szerint megszületett, és ezt Kovács is megerősítette, aki a tegnapi, Kongsvinger elleni bajnoki (0–0) után érzelmes búcsút vett a norvég szurkolókól.

„Jó érzés volt, hogy ilyen szépen búcsúztattak. Nagyon jó érzés volt. Be kell vallanom, hogy megkönnyeztem ezeket a pillanatokat. Hétfőn már Belgiumban leszek, és várhatóan minden rendben zajlik majd” – mondta Kovács.

A hírek szerint a belga klub 470 ezer eurónak megfelelő összeget fizet majd Kovácsért az Odd Grenlandnak.

Mint ismert, Kovács a szakmai előrelépés mellett párja miatt is szívesen költözne Belgiumba. A profi futballista Melissa Wiik ugyanis Wolfsburgban játszik (nem is rosszul: a legutóbbi 11 meccsen hét gólt szerzett), amely viszonylag közel van Belgiumhoz.

A Lierse SK az eddigi öt bajnoki mérkőzésén egyetlen pontot sem tudott szerezni a Jupiler League-ben. 

HIVATALOSAN IS BEJELENTETTÉK KOVÁCS ÁTIGAZOLÁSÁT

A Lierse SK vezetőedzője, Aimé Anthuenis elmondta, Kovács Péter sikeresen átment a mai orvosi vizsgálatokon, és aláírta kétéves szerződését a belga élvonal újoncával.

 

„A Gent elleni következő mérkőzésen már pályára léphetnek az új játékosaink, Wesley Sonck és Kovács Péter. Hogy az új futballisták könnyebben be tudjanak illeszkedni, pénteken játszunk egy felkészülési meccset a Venlo ellen, majd hétfőn a Willem II ellen" – mondta Anthuenis.

 

Nem sokkal később az Odd Grenland hivatalos honlapja is bejelentette Kovács távozását, és bejelentette, hogy megszerezte Mattias Andersson a magyar támadó pótlására.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik