Buzsáky: gól, gólpassz, de ez sem volt elég

Vágólapra másolva!
2010.01.12. 23:06
null
Hiába játszott jól Buzsáky (balra) a Sheffield Utd. ellen, a QPR kiesett (Fotó: Action Images)
Hiába szerzett gólt tizenegyesből, illetve adott gólpasszt Buzsáky Ákos, csapata, a Queens Park Rangers hazai pályán 3–2-re kikapott a Sheffield Unitedtől, így kiesett az angol FA-kupából.

A magyar légiós 0–3 után higgadtan értékesített egy kezezésért megítélt büntetőt, majd az utolsó előtti percben Damion Stewart fejére ívelt szabadrúgásból, aki nem is hibázott. A QPR-nak már nem maradt ideje egyenlíteni (bár Antonio German egy fejessel kis híján betalált a ráadásban), így ismét nem jutott be a 4. fordulóba – 2001 óta a londoniak egyszer sem élték túl a 3. kört.

Gyepes Gábor a kispadon ült a Bristol City ellen döntetlent játszó Cardiffban, de nem kapott lehetőséget. A walesiek a 92. percig a negyedik körben érezhették magukat Michael Chopra emelésének köszönhetően, de Gavin Williams a lefújás előtt bombájával újrajátszásra mentette a meccset.

Ha szenvedve is, de továbbjutott a Birmingham City: a kék-fehérek Barry Ferguson találatával győzték le a Nottingham Forestet. A Coventry–Portsmouth találkozó csak hosszabbításban dőlt el, Aaron Mokoena a 120. percben szerzett góllal juttatta tovább a Pompey-t. Tizenegyesekre maradt a döntés a Derby–Millwall meccsen, itt a hazaiak koncentráltak jobban.

FA-KUPA
3. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT), MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉSEK  
Birmingham City–Nottingham Forest  1–0
Queens Park Rangers–Sheffield United  2–3
Coventry City–Portsmouth1–2
Derby County–Millwall
1–1, tizenegyesekkel 5–3
3. FORDULÓ (ELSŐ MÉRKŐZÉS)  
Bristol City–Cardiff  1–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik