Drogba úgy véli, kartörése miatt nem mehet a vb-re

Vágólapra másolva!
2010.06.04. 14:52
null
Már az ütközés pillanatában félő volt, hogy Didier Drogba súlyos sérülést szenvedett (Fotó: Action Images)
A péntek kora délutáni svájci felkészülési mérkőzésen Elefántcsontpart válogatottja 2–0-ra legyőzte az ugyancsak a június 11-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságra hangoló Japánt, azonban sikerére árnyékot vet Didier Drogba súlyos kézsérülése.

A Chelsea 19. percben cserét kérő támadóját azonnal a sioni stadionhoz közeli kórházba szállították, és az első vizsgálatok után a nemzetközi sajtó helyszínen tartózkodó munkatársai azt jelentették: Drogba singcsonttörést szenvedett a jobb karjában.

A francia sportlap, a L'Équipe honlapja közölte: munkatársának a könyöke magasságában megsérülő támadó arról beszélt, hogy nem vehet részt a világbajnokságon.

A sérülést okozó belépő a japánok brazil születésú játékosának, Tulio Tanakának a nevéhez fűződik. A védő a meccs addigi szakaszában – éppen Drogba szabadrúgását követően – összehozott egy öngólt, éppen úgy, mint az angolok elleni korábbi felkészülési mérkőzésen, amelyen az ellenfél kapujába is betalált.

Drogba 69 válogatott mérkőzésen 44 gólt ért el, kiváló formában játszotta végig az idényt, és nemcsak teljesítménye, hanem vezéri képességei révén is kulcsfigurája Sven-Göran Eriksson csapatának. Mivel már 32 éves, ha végül tényleg lemarad a dél-afrikai világbajnokságról, alighanem újabb vb-szereplés nélkül fejezi be a pályafutását.

DROGBA SÉRÜLÉSE
 

 

„Roppant kellemetlen, ami történt, hiszen a kapitányunkról, a világ egyik legeredményesebb csatáráról van szó. Ami Túliót illeti, biztos vagyok benne, hogy nem akart ő bántani senkit sem, a futball sajnos az ütközések sportága” – jelentette ki Eriksson, aki sajtótalálgatások szerint a keretből az utolsó szűkítésnél kikerülő Bakary Konét hívja be Drogba helyére.

A svéd szövetségi kapitány mindenesetre nem adja fel, ő arra az álláspontra helyezkedik, hogy „egyelőre nem tudhatjuk, (Drogba) játszhat-e a világbajnokságon. Még nem tudtam beszélni vele, de az biztos, hogy a fájdalmai igen kínzóak". Az elefántcsontpartiak szóvivője szerint egyelőre az orvosok is bizonytalanok azt illetően, mikor léphet pályára újra a játékos.

Érdekesség, hogy az angol bajnok Chelsea játékosai közül korábban Michael Essien (Ghána) és Michael Ballack (Németország) is kénytelen volt sérülés miatt lemondani a vb-szereplésről.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
ELEFÁNTCSONTPART–JAPÁN 2–0 (1–0)
Sion  
ELEFÁNTCSONTPART: Barry – Demel, K. Touré, Zokora, Tiéné – Tioté (Gohouri, 87.), Eboué, Y. Touré – Dindane (Gervinho, 73.), S. Kalou, Drogba (Doumbia, 19.; A. Keita, 63.)
JAPÁN: Kavasima – Nagatomo, Tulio, Nakazava, Konno (Komano, 67.) – Haszebe, Abe (Inamoto, 46.), Endo (Nakamura S., 46.), Honda (Nakamura K., 46.), Okubo (Morimoto, 65.) – Okazaki (Tamada, 55.)
G: Tulio (12. – öngól), K. Touré (80.)  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik