Domenech: Az egónak nincs helye a csapatban

Vágólapra másolva!
2010.04.13. 14:10
null
Domenech (jobbra) nem hívja be az egoistákat, de Henryra számíthat (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
A francia válogatott labdarúgóinak el kell felejteniük saját érdekeiket, ha el akarnak utazni a dél-afrikai világbajnokságra a nemzeti csapattal. Legalábbis Raymond Domenech szövetségi kapitány mindenkit figyelmeztetett: az egónak nincs helye együttesében.

Raymond Domenech, a francia válogatott szövetségi kapitánya egy hónap múlva, május 11-én hirdeti ki keretét a dél-afrikai világbajnokságra. A szakember azonban figyelmeztette játékosait: ha kell, a június elsejei határidőig is módosít együttesén, mivel olyan futballistát nem visz magával, aki nem az együttes érdekeit tartja szem előtt.

„Játékosaimnak okosan kell dönteniük, és el kell felejteniük az egójukat, mivel az egyetlen dolog, ami fontos, az a csapat, nem pedig ők. Ha ezt nem értik meg, akkor szükségem lesz egy pisztolyra. Csak június egyig kell leadnunk a végleges keretet" – mondta Domenech a francia L'Équipe sportnapilapnak.

A kapitány elmondta, a balul sikerült 2008-as Európa-bajnokságon túl nagy volt a korkülönbség alakulata fiatalabb és rutinosabb tagjai között. Ezúttal azonban kiegyensúlyozottabb válogatottal szeretne a vb-re utazni. Mindenesetre Domenech nem vetette el a 32 éves Thierry Henry és a 33 esztendős Patrick Vieira beválogatását.

„A megfelelő időben meghozzuk a döntést. Minden aspektusból meg kell vizsgálnunk a helyzetet, de még van egy hónapunk a kerethirdetésre. Mindig bíztam a nagy játékosokban, és Henry ebbe a kategóriába tartozik" – mondta a szakember.

„Nem volt könnyű kiharcolnunk a vébészereplést, és a keretet sem lesz könnyű meghatározni. Nem könnyű, mivel sokan sérültek vagy nem játszanak rendszeresen. Mindenesetre a gyönyörű gyermekek néha nehéz szüléssel jönnek a világra" – jelentette ki Domenech.

A francia válogatott a házigazda Dél-Afrikával, valamint Uruguayjal és Mexikóval került össze a vb A-csoportjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik