Ballack sérülése miatt lemarad a tornáról

Vágólapra másolva!
2010.05.17. 12:05
null
Ballack fájdalmas arccal a sérülése után (Fotó: Action Images)
Címkék
A Német Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Michael Ballack, a válogatott csapatkapitánya nem vehet részt a dél-afrikai vb-n. A középpályás a Portsmouth elleni FA-kupa-döntőben sérült meg, és a vizsgálatok után kiderült, hogy nem épül fel a tornára.

Ballacknak a jobb bokája sérült meg a Kevin-Prince Boateng elleni összecsapást követően. A német játékost sérülése miatt a 44. percben lecserélték. Érdekesség, hogy a berlini születésű Boateng a Németországgal azonos csoportban szereplő Ghána válogatottjában lehet ott a vébén.

„Jelenleg nem túl jó a bokám, de meg kell várni a vizsgálatok eredményét, utána többet tudok majd mondani" – fogalmazott a mérkőzés után Ballack.

Hétfőn a Bayern München orvosa, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt is megnézte, és az MRI-vizsgálat után kiderült, hogy Ballack izomszalag-szakadást szenvedett, s jobb bokája is megsérült . A felépülése várhatóan nyolc hétig tart, ez azt (is) jelenti, hogy a középpályás lemarad a tornáról.

A játékos korábban úgy nyilatkozott, hogy a világbajnokság után visszavonul a nemzeti tizenegytől. Ha nem változtatja meg az elhatározását, akkor nem láthatjuk többet a Nationalelf színeiben – legfeljebb a búcsúmérkőzésén.

BALLACK KESERŰ CSAPÁSRÓL, LÖW SOKKRÓL BESZÉL

„Természetesen nagyon csalódott vagyok. Ez egy keserű csapás, néhány héttel a vb előtt ilyen diagnózist kapni. De ilyen a futball. Az élet pedig megy tovább" – nyilatkozta Ballack.

„Valóságos sokk ért minket, amikor meghallottuk a hírt. Ballack fontos játékosunk, nagy szerepe van a döntő meccseken. Sok energiát fektetett bele, hogy ott lehessen a vb-n. Közel volt már a 100. válogatottságához. Beszéltem a keret tagjaival, és velük is megosztottam az információt. Sok fiatal játékosunk van, nagy teher hárul majd rájuk" – mondta Löw a sérülés kapcsán.

BALLACK SÉRÜLÉSE
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik