Vezér Ádám, a ritkán látott ember

Vágólapra másolva!
2010.07.26. 10:40
null
Vezér Ádám családi okok miatt tért haza
Az örök talentum? Az eltűnt kapus? Bármilyen jelzővel is illetjük Vezér Ádámot, a tíz esztendeig légióskodó futballista nem hozta meg a várt áttörést, nem róla szóltak a hírek – valami mindig hibádzott. De mi?

– Néhány éve volt egy emlékezetes kifakadása…
– Biztosan, de mire is gondol pontosan? – kérdezett vissza Vezér Ádám, a BKV Előre kapusa.

– Köszönöm szépen, de nem kérek Magyarországból… Ismerős mondat?
– Már értem! Körülbelül hat éve nyilatkozhattam ezt. Kétségtelen, amikor Kispestről elmentem Izraelbe légióskodni, belefáradtam a magyar labdarúgást körülvevő szörnyű miliőbe, a pénztelenségbe és a bizonytalanságba. De azért érdemes megjegyezni, patinás egyesülethez, a Maccabi Tel-Avivhoz igazolhattam. S némi pénzt is szerettem volna keresni…

– Ezt megértem, azt viszont nem, miért hagyja ott valaki a Vecsést a BKV Előre kedvéért – nem lebecsülve egyik együttest sem.
– A válaszom roppant egyszerű: a Vecsésnél minden szép és jó volt kétezer-kilencben, de egy idő után csak az ígéretek maradtak. Sarkosabban fogalmazva, a pénztelenség miatt teljesen szétesett a csapat, s ilyen körülmények között nem szívesen maradtam volna. Ezért is  választottam a fővárosiakat, akiknél eddig csak kedvező tapasztalatokat szereztem.

– A néhány esztendővel ezelőtti nyilatkozata alapján az is meglepő, hogy egyáltalán hazajött – ráadásul egy NB II-es csapatba.
– Családi okok miatt tértem haza. Higgye el, nagyon jól éreztem magam Cipruson, de válófélben vagyok, ezért választottam ezt az utat.

– A nemzeti együttes felé vezető ösvényt viszont nem találta meg.
– Pedig minden vágyam az volt, hogy magamra húzhassam a címeres mezt. Ez sajnos nem adatott meg, de kétszer azért ülhettem a kispadon. Hogy miért nem kerültem be a válogatottba? Ne feledjük, elképesztően erős vetélytársaim voltak: Babos Gábor, Király Gábor, Sáfár Szabolcs, Rabóczki Balázs, Hajdu Attila vagy éppen Végh Zoltán. Nem rossz névsor…

– Ők jobbak voltak Vezér Ádámnál?
– Csank János és Bicskei Bertalan, az „én időmben” a szövetségi kapitányi posztot betöltő szakemberek roppant korrektek voltak, s közölték velem, nincs esélyem megkaparintani az egyes számú mezt. S amikor úgy döntöttem, légiósnak állok, tudtam, sosem leszek válogatott – Izraelből ritkán válogatnak be valakit.

A VEZÉR ÁDÁMMAL KÉSZÜLT INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA!


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik