Kétgólos sikerrel zárta le vereségszériáját a Siófok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2013.10.25. 15:25
null
Ott a második! Középen a siófoki gólszerző, Fehér Zsolt ünnepel (Fotó: Fuszek Gábor)
A labdarúgó NB II 11. fordulójának nyitó mérkőzésén a Siófok 2–0-ra legyőzte a Vasast a fővárosban, így megszakadt a három mérkőzés óta tartó vereségszériája. A Balaton-partiak góljait Horváth Bence és Fehér Zsolt szerezte.

 

A Vasas kezdte jobban a mérkőzést, Remili Mohamed már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést az angyalföldieknek, de Tajti Norbert lábbal bele tudott piszkálni a csatár lövésébe. Az első negyedórában a Siófok a saját térfelét sem nagyon lépte át, de a 17. percben Jusuf Dajic került hatalmas ziccerbe egy labdaszerzést követően, ám Németh Gábor lábbal hárította a horvát csatár próbálkozását.

Ezt követően a Siófok fokozatosan átvette a játék irányítását, több helyzetet is kidolgozott, aminek gól lett a vége a 31. percben. Fehér Zsolt centerezését követően Papp Máté még nem tudta a kapuba terelni a labdát, de Horváth Bence már nem hibázott, és három méterről a kapu közepébe lőtte a labdát. 0–1

Öt perccel később Dajic csapott le Tom Schulz röviden hazatett labdájára, majd hatalmasat esett a tizenhatoson belül, miután Németh Gáborral ütközött. A játékvezető azonban az asszisztensére hallgatva a csatárnak adott sárgát, a televíziós visszajátszások alapján jogosan.

Dirk Berger a szünetben Zamostny Balázs személyében még egy csatárt becserélt a csapatába, ennek ellenére a Siófok tudott újabb gólt szerezni. Az 55. percben Papp Máté jobb oldali szögletét követően Fehér Zsolt, a vendégek csapatkapitánya fejelt a kapuba négy méterről, senkitől sem zavartatva. 0–2

A Balaton-partiak érthető módon átadták a területet az angyalföldieknek, akik azonban nem tudtak mit kezdeni ezzel, képtelenek voltak helyzetbe kerülni. A mérkőzés képe nem is változott már a lefújásig, a Siófok megérdemelt győzelmet aratott, így ideiglenes felugrott a tabella második helyére.

LABDARÚGÓ NB II
11. forduló
Vasas–Siófok0–2 (0–1)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 600 néző. Vezette: Kiss Norbert
Vasas: Németh G. – Horváth L., Recklet, Schulz, Engel – Gál M., Cseke (Zamostny, a szünetben), Nagyházi – Berecz – Boka, Remili. Vezetőedző: Dirk Berger
Siófok: Tajti N. – Pécseli, Fehér Zs., Papp Sz., Novák A. – Vass M., Fülöp N. (Futó Zs., 87.) – Gárdos, Horváth B. (Mokánszki, 77.), Papp M. (Bogáti, 82.) – Dajic. Szakmai igazgató: Horváth Károly
Gólszerző: Horváth B. (31.), Fehér Zs. (55.)

EDZŐI GYORSINTERJÚK A DUNA TV-N

Dirk Berger, a Vasas vezetőedzője: – Az első tizenöt percben jól játszottunk, de a mérkőzés egészében nem. A folytatásban a Siófok volt a jobb, a mi csapatunkon nem látszott, mit szeretne játszani. Elemeznem kell a történteket, mi miért történt, talán nem voltunk elég bátrak, nem volt elég önbizalmunk. Teljes mértékben meg tudom érteni a szurkolók elégedetlenségét, én is csalódott vagyok, akárcsak a csapat.

Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója: – Azért tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést, mert legyőztük saját magunkat. A játékosok hittek magukban, nem foglalkoztak külső körülményekkel, hogy tizenegyes volt-e vagy sem, egyetlen cél lebegett a szemük előtt, hogy megnyerjék ezt a meccset. A jövő héten az (éllovas) Nyíregyházával játszunk, mindent fel fogunk tenni arra, hogy azon a mérkőzésen fontos pontokat szerezzünk. Nem a Nyíregyháza utolérésére gondolunk elsősorban – de természetesen arra is törekszünk – , hanem hogy megőrizzük azt a pozíciót, ami feljutást eredményezhet.

Pál András szerződtetéséről Horváth Károly elmondta: a szóbeli egyezség megszületett a korábbi MTK-játékossal, de a papírok még nincsenek aláírva.
AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus1081125– 9+1625
2. Siófok1171317–11+622
3. Balmazújváros1061322–16+619
4. Dunaújváros PASE1061318–13+519
5. Békéscsaba Előre1043320–15+515
6. Gyirmót FC Győr1042413–11+214
7. Szigetszentmiklósi TK1042410– 9+114
8. Zalaegerszegi TE FC1042413–15–214
9. FC Ajka1042416–21–514
10. Kisvárda SE1035219–13+614
11. Vasas1141612–19–713
12. Szolnoki MÁV FC1033416–16 0 12
13. Ceglédi VSE1032514–16–211
14. Kozármisleny102268–14–68
15. Soproni VSE1021710–19–97
16. FC Tatabánya1021710–26–167

 

 

PERCRŐL PERCRE

92. perc: véget ért a mérkőzés, a Siófok teljesen megérdemelt, 2–0-s győzelmet aratott a Vasas fölött!

87. perc: Fülöp gyorsan le is jött, helyére Futó Zsombor állt be.

86. perc: Fülöp Noel kapott sárgát Remili felrúgásáért.

85. perc: Remili távoli szabadrúgását fejelték ki könnyedén a vendég védők.

83. perc: Remili bal oldali beadását követően Boka ollózott a kapu fölé 14 méterről.

82. perc: Papp Máté le, Bogáti Péter be.

77. perc: Horváth Bence le, Mokánszki Norbert be.

76. perc: Boka pörgetett a jobb alsó sarok mellé bal oldali szögletet követően.

74. perc: Berecz lövését blokkolták a vendégek.

72. perc: Remili elől halászott le egy indítást Tajti.

68. perc: Előbb Remili beadását blokkolták a vendégek védői, majd Zamostny bal oldali beadása landolt méterekkel Tajti kapuja mögött.

65. perc: Gárdos jobb oldali beadását Horváth Levente tette haza mellel.

62. perc: Horváth Bence tekert 19 méterről a bal felső sarok fölé jócskán.

61. perc: Gál Mátyás kapott sárgát visszahúzásért.

58. perc: Remili Mohamed bal oldali szögletét Tajti öklözte ki oldalra.

56. perc: Boka fejese kerülte el Tajti kapuját.

55. perc: GÓL! Papp Máté jobb oldali szögletét követően Fehér Zsolt bólintott a kapu jobb oldalába négy méterről, senkitől sem zavartatva. 0–2

51. perc: Boka lőtt a kapu fölé kapásból a labdaátvételt követően, előtte azonban lesről lépett vissza, így a Siófok jöhetett szabadrúgással.

50. perc: Remili Mohamed jobb oldali szögletét követően Fehér Zsolt tisztázott fejjel.

A szünetben Cseke helyére Zamostny Balázs állt be.

46. perc: kezdetét vette a második félidő!

45. perc: Véget ért az első félidő!

43. perc: Remili Mohamed bal oldali szögletét követően Cseke lőtt kapura a hosszú oldalon helyezkedve, de Tajti hárította a középre tartó próbálkozást.

38. perc: Gárdos jobb oldali beadását követően Dajic fejelt a kapu fölé öt méterről.

36. perc: Schulz röviden hazatett labdájára Dajic csapott le, aki elesett, miután eltolta a labdát Németh Gábor mellett, és ütközött a kapussal a tizenhatoson belül. A játékvezető azonban a csatárnak adott sárgát műesésért, a visszajátszások alapján teljesen jogosan.

31. perc: GÓL! Vezet a Siófok! Bal oldali szabadrúgást követően Fehér Zsolt visszalőtte a labdát középre a hosszú oldalról. Papp Máté még luftot rúgott, Horváth Bence azonban három méterről már nem hibázott. 0–1

30. perc: Gárdos András jobb oldali beadása (előtte már elhagyta a labda az alapvonalat egyébként) után Shane Recklet mentett Dajic elől.

25. perc: Horváth Bence lőtt jobbal kapura egy cselt követően, 19 méterről, Németh Gábor szép védéssel tolta szögletre a labdát a jobb alsó sarok elől. A sarokrúgásból nem lett semmi.

22. perc: Ezúttal Fehér Zsolt, a siófokiak csapatkapitánya fejt kapura jobb oldali szögletet követően, a labda nem sokkal suhant el a kapu mellett.

19. perc: Jobb oldali szögletet követően Dajic fejelt a kapu fölé öt méterről, egyetlen védő sem jutott rá meglepő módon.

A Siófok a mérkőzés megkezdése előtt 350 perce nem szerzett gólt az NB II-ben.

17. perc: Hatalmas helyzet maradt ki! A Siófok szerzett labdát a felezővonalnál, ezt követően Jusuf Dajic tört kapura, a tizenhatos vonaláról leadott lövését azonban Németh Gábor lábbal hárította.

16. perc: Engel Alex bal oldali beadását vágták ki a vendégek a mezőnybe.

15. perc: Remili végzett el szabadrúgást a bal oldalról, közel az alapvonalhoz, de a labda méterekkel szállt el a kapu fölött.

11. perc: Cseke Benjámin lőtt 10 méterről kevéssel a kapu fölé.

10. perc: Tom Schulz passzát követően újra Remili próbálkozott, ezúttal jobb külsővel lőtt a kapu jobb oldala mellé.

8. perc: Horváth Levente forgatott be két védőt az ellenfél tizenhatosán belül, centerezését azonban kivágták oldalra a vendégek.

3. perc: Remili Mohamed került hatalmas ziccerbe Berecz Zsombor indítását követően, ám 14 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt jobb belsővel. Igaz, Tajti Norbert beleért a labdába, így a hazaiak jöhettek szöglettel.

2. perc: Remili Mohamed lőtt 25 méterről a bal alsó sarok mellé.

1. perc: A Vasas kezdte a mérkőzést.

A kezdőrúgást a 80. születésnapját ünneplő, 65 éve Vasas-szurkoló dr. Szilágyiné Simon Mária végezte el.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Vasas–Siófok labdarúgó-mérkőzés az NB II 11. fordulójából.





A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Az angyalföldiek felemás formát mutatnak az elmúlt egy hónapban, otthon legyőzték a Sopront és a Gyirmótot, idegenben viszont kikaptak a Balmazújváros és a Szolnok ellen.

A Balaton-partiak nagyszerűen kezdték a szezont, de a legutóbbi három fordulójában az Ajka és a Békéscsaba ellen otthon (0–3), a kettő között, a Dunaújváros ellen idegenben (0–1) kaptak ki úgy, hogy még csak gólt sem szereztek.

„Már tíz forduló lement, így reális képet kaphatunk az osztályról – mondta a Nemzeti Sportnak Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója. – Erős és színvonalas az NB II, kiélezett csatákkal, persze ezeket a jelzőket csak ezen a szinten kell érteni. Kezd kirajzolódni, mely csapatok juthatnak fel, mi is odaérhetünk az első két helyre. Bár nem vagyunk egyszerű helyzetben, hiszen az utóbbi három mérkőzésen kikaptunk, ráadásul még gólt sem szereztünk – remélem, pénteken a Vasasnál végre sikerül. Jó hír, hogy Tímár Krisztián könyöksérülése után elkezdhette az edzéseket, s bízom benne, a jövőben Pál András is segít a Siófoknak, hiszen az MTK-tól távozó támadó nem egyezett meg a Nyíregyházával, mi pedig megállapodtunk vele.”


 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek