Vasas: megvan az új edző, Szapor Gáborral év végéig egyeztek meg

Vágólapra másolva!
2012.10.09. 16:00
null
Szapor Gábor (a kispadon jobbra) tavaly még a BKV Előrét irányította (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Címkék
Megvan a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Vasas új vezetőedzője: az angyalföldiek év végéig szóló szerződést kötöttek Szapor Gáborral, a kontraktus azonban tartalmaz opciót is a hosszabbításra.

„Hosszú tárgyalássorozatnak értünk a végére. Miután a portugál edző elhagyta a csapatot, több lehetséges jelölttel is tárgyaltunk, volt köztük magyar és külföldi egyaránt. Michael Budzinski személyesen is eljött, hogy egyeztessen velük, és Németországban is folytatta a tárgyalásokat. Végül pár órával ezelőtt eldőlt, hogy december 31-ig Szapor Gábort bízzuk meg a csapat irányításával" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Varga Endre cégvezető.

Mint ismert, a Vasasnál az új tulajdonos érkeztével júliusban nevezték ki a portugál Joaquim Machado Goncalvest, aki október elején hirtelen távozott. Családi okok miatt többször haza kellett utaznia Portóba, majd a Békéscsaba elleni hazai bajnoki után kérte szerződése felbontását a klub vezetőitől.

Ideiglenesen segítői, Tóth András és Fernando Nesta irányították a csapatot, akik Szapor mellett is a stábban maradnak. Szapor Gábor tíz évvel ezelőtt, ugyancsak az NB II-ben már dolgozott a Vasasnál, de korábban az NB I-ben dolgozott Pécsen, Diósgyőrben és volt az U19-es válogatott szövetségi edzője is, míg az előző szezonban a BKV Előrét irányította, ám az idény befejezése előtt távoznia kellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik