BABJÁK BENCE
BABJÁK BENCE
2017.06.02 19:52 Frissítve: 2017.06.03 18:58

Puskás-Suzuki-kupa: a Puskás Akadémia legyőzte a Bayernt!

Az utolsó előtti percben szerzett góllal győzött a Puskás Akadémia a Bayern München ellen az U17-es mezőnyt felvonultató Puskás–Suzuki–kupa első napján, míg a Honvéd kétgólos előnyről játszott döntetlent a Sportinggal.

 

Timári hajrában szerzett gólja kellett a Bayern München legyőzéséhez (Fotó: Török Attila)

 

A csütörtöki, ünnepélyes megnyitó után péntek délután a pályán is elkezdődött a tizedik alkalommal kiírt Puskás–Suzuki–kupa, az első meccsen a Budapest Honvéd játszott a portugál Sportinggal, a másodikon a Puskás Akadémia a Bayern München ellen az egyik felcsúti edzőpályán.

Utóbbi meccsen a kiegyenlített első negyven percben kevés helyzetet dolgoztak ki a csapatok. A fordulás után aztán átvette az irányítást a házigazda, a németek kontrákra játszottak, ám egészen az utolsó percekig úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel ér véget a meccs. A 79. percben viszont a korábban két helyzetet is kihagyó Timári Norman tizennyolc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, ezzel a Puskás Akadémia legyőzte a Bayern Münchent!

„Nagyon hajtós meccs volt, az elsőben inkább a Bayern volt fölényben, a fordulás után viszont változott a helyzet – mondta a gólszerző. – Sajnos több helyzetet is kihagytam, emiatt mérges voltam magamra. Épp ezért nagy feszültség szakadt ki belőlem, amikor láttam, hogy a lövésem a hálóban kötött ki. Nagyszerű érzés volt, örülök, hogy megnyertük a meccset.”

Sovány vigasz a németeknek, hogy a szétlövést 3–1-re megnyerték.

A Honvéd gólzáporos meccsen játszott döntetlent (Fotó: Török Attila)A Honvéd–Sporting találkozó remekül indult a kispesti fiatalok számára, még tíz perc sem telt el a meccsből, és Szenderi Norbert, valamint Kecskeméti László góljaival máris 2–0-ra vezettek. Ezt követően viszont felébredtek a portugálok, egyre inkább átvették a játék irányítását, és egy fejest követően a szépítés is összejött.

A fordulás után is a Sporting volt aktívabb, igaz, egy gyors kontratámadás, valamint Kecskeméti László újabb szép lövése után megint kettővel vezettek a kispestiek a tikkasztó melegben játszott mérkőzésen. Csakhogy tíz perccel a vége előtt büntetőből szépítettek a portugálok, a 78. percben (a torna találkozói 80 percesek) pedig a csereként beálló Filipe Sissé egyenlített.

A tornán minden találkozó után – a végeredménytől függetlenül – három-három büntetőt rúgnak a csapatok, azonos pontszám esetén (feltéve, hogy a gólkülönbség és a szerzett gólok száma is azonos) ez dönt a továbbjutásról. A torna első szétlövését a portugálok nyerték 3–2-re.

10. PUSKÁS-SUZUKI-KUPA, FELCSÚT
1. FORDULÓ
BP. HONVÉD–SPORTING (portugál) 3–3 (2–1)
Felcsút, edzőpálya, 503 néző. V:
Szőts
HONVÉD: Karcagi – Simó (Zvara), Barta, Temesvári A., Szeles – Darabont – Pisont P. (Hajnal), Király O. (Soltész), Szendrei, Cipf (Kalmár) – Kecskeméti L. (Kecskeméti P.)
SPORTING: Cunha – Da Fonseca, C. Silva, Inácio, Caeiro – Fernandes, H. Santos – Gouveia (B.Santos), Cardoso (Garrido), Ceita (Sissé) – Domingues (Reis)
G: Kecskeméti L. (2), Szenderi, ill. Inácio, Reis (11.-esből), Sissé

PUSKÁS AKADÉMIA–BAYERN MÜNCHEN (német) 1–0 (0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 867 néző. V: Karakó

PUSKÁS AKADÉMIA: Ásványi – Major, Tóth A., Bokros, Zsöllei – Góra (Ganbold), Tóth B. (Csibi), Nándori, Tamás (Papp L.) – Timári, Daróczi (Fekete O.)
BAYERN MÜNCHEN: Topic – Waidner, Cavadias, Höllen, Ezekwem – Stiller – Badzak (Tillman), Lombaya (Hawkins), Mosandl (Oudenne), Cuni – Butler (Thaler)
G: Timári
 
 

 

2020.10.20 12:47:53

Labdarúgó NB II MÁDI JÓZSEF

Győzelmével a harmadik helyre ugrott a Gyirmót, amely korai góllal nyert Szegeden.

2020.10.18 22:59:31

Labdarúgó NB II PUM ANDRÁS

Medgyes Zoltán góljára Vitális Milán hatalmas bombával válaszolt.

2020.10.18 00:40:46

Labdarúgó NB II RÁDIN MÁRKÓ

A születésnapos Bódi Ádám duplázott, majd Pintér Ádám alakította ki a 3–0-s végeredményt.

2020.10.16 21:44:42

Labdarúgó NB II PATAI GERGELY

Második győzelmét ünnepelhette a Vasas Schindler Szabolcs vezetésével, Radó duplája mellett Hinora és Vernes volt eredményes.

2020.10.16 23:14:00

Labdarúgó NB II MÁDI JÓZSEF

Újabb hazai sikert aratott a Szeged-Csanád GA, amely a győztes találatot a hajrában szerezte meg.