Nemzetisport.hu 2011.03.14 18:56 Frissítve: 2014.09.27 02:38

PMFC: váltás a nyugati elsőnél, már nem Kiss László ül a kispadon

Felmentette a szakmai igazgatói posztról Kiss Lászlót a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának tabelláját vezető PMFC vezetősége – adta hírül hétfőn a pécsi klub hivatalos honlapja.

Már nem Kiss László dirigál a pécsi öltözőben(Fotó: Mirkó István)

A pécsi klub vezetősége elégedetlen volt a csapat elmúlt fordulókban mutatott játékával – olvasható a honlapon –, és úgy ítélte meg, hogy az együttes jelenlegi teljesítménye nem nyújt garanciát arra, hogy a PMFC a szezon végén eléri célját, vagyis a bajnoki cím megszerzését és a feljutást. Az új vezetőedző személyéről rövidesen dönt a klubvezetés.

Kiss Lászlót a mostani szezon előtt nevezték ki szakmai igazgatónak, ezzel párhuzamosan Várhídi Péter addigi vezetőedző szerződését felbontották. Kiss irányításával a csapat a tabella második helyén telelt, bár pontszámban egyenlő mennyiségűt gyűjtött az őszi bajnok Gyirmóttal.

A pécsiek tavasszal előbb idegenben legyőzték a Tatabányát, majd hazai pályán csak ikszeltek a Kozármislennyel, de jelenleg így is vezetik a bajnokságot – igaz, ez részben a Gyirmót botlásainak is köszönhető.

A Nemzeti Sport információi szerint a váratlan váltás hátterében az állhat, hogy a regionális rivális Kozármisleny elleni mérkőzések presztízsszempontból rendkívül fontosak a pécsi klub és Matyi Dezső klubtulajdonos számára – a hétvégi győzelem elmaradása az utolsó csepp volt a nem meggyőző teljesítmény miatt lassan megtelő pohárban.  

A pécsiek hosszú évek óta kísérleteznek az élvonalba való visszakerüléssel, ez idáig nem jártak sikerrel.

Kinevezésekor Kiss a következőt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak: „Ha nem jutunk fel, az én kudarcom, az én bukásom lesz... Egyértelmű, vissza kell kerülnünk az élvonalba. A tulajdonos Matyi Dezsőnek köszönhetően minden feltétel adva van ehhez. A tisztes fizetését mindenki időben megkapja, prémium is van, a kollégákkal remek a munkakapcsolatom, a tulajdonossal kimagaslóan jó a viszonyom.  A keret erős, azért sem igazoltunk össze-vissza, mert ezzel is meg akarom tisztelni a korábbi vezetők, illetve az elődeim munkáját: a hibákat, amelyeket elkövettek, megpróbáljuk ezzel az állománnyal kijavítani. Nekem mindegy, hogy könnyen vagy nehezen, de bajnokságot kell nyernünk!" 

2020.02.22 20:55:44

Labdarúgó NB II P. Gy., F. B.

Legyőzte a Vasas a Barcikát • A Szolnok a Siófok, míg a Budaörs a Haladás ellen mentett pontot • Otthon kapott ki az ETO.

2020.02.13 20:27:59

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

Helle Maximiliant az irodalom klasszikusai fordították a futball felé, a dorogi stadionban fejtette meg kávéházi hősei titkát.

2020.02.09 13:32:27

Labdarúgó NB II F. B.

A végén mentett pontot a Szpari és a Barcika • A Magasföldi-show ellenére nyert a Siófok • Győzött a Budafok.

2020.02.01 19:58:11

Labdarúgó NB II P. Gy.

Bravúros siófoki diadal Gyirmóton • Prosser duplájával győzött az MTK • Döntetlent hozott a Budafok és a Csákvár fővárosi csatája.