M. D. 2020.05.31 19:18 Frissítve: 2020.05.31 19:36

PMFC: „A tulajdonos nem tudott róla, hogy kiástuk a koporsót” – a pályagondnok vallomása

Öt évvel ezelőtt, 2015. május 29-én játszotta le eddigi utolsó NB I-es mérkőzését a PMFC labdarúgócsapata, amely a Nyíregyháza 2–1-es legyőzésével búcsúzott az első osztálytól, miután az MLSZ megfosztotta az NB I-es licenctől. A találkozó után a hazai szurkolók jelképesen eltemették a pécsi futballt, és egy koporsót helyeztek el a stadion kiásott kezdőkörében. Néhány hónappal később kiderült, hogy a koporsót két-három héttel a „focitemetés” után eltávolították a földből, mert félő volt, hogy beszakad miatta a pálya, arra azonban csak most derült fény Galamb Péter pályagondnok vallomásában, hogy pontosan mi lett a koporsó és a benne található relikviák sorsa.

 

Kiásták és elégették a pécsi stadion kezdőkörében elhelyezett koporsót (Fotó: Nemzeti Sport)

 

„Hiába mondtuk a tulajdonos Matyi Dezsőnek, hogy kezdődik a szezon, így muszáj a pályát azon a részen is rendbe tenni, utasított, hogy nem nyúlhatunk a koporsóhoz. Három hétre rá mégis kiástuk, bár ő hivatalosan nem tudott róla – emlékezett vissza Galamb Péter pályagondnok a bama.hu-nak adott nyilatkozatában. – Bútorlapokból állt, félig már el is rohadt, így a maradványait »elhamvasztottuk« a közeli kuka mellett. Találtunk azonban sálakat, bérleteket és szögletzászlót is benne, némelyik még ma is megvan otthon, miként a sírkereszt is a felirattal.”

A PMFC az NB I-ből történt kizárás után a megyei első osztályban állt talpra, rögtön az első idényben bajnok lett, majd az NB III-ban eltöltött négy esztendő után idén a Közép-csoport első helyezettjeként feljutott a második vonalba, így a következő évadban már az NB II-ben szerepelhet. A stadion gyepszőnyegének jelenlegi állapotáról Galamb Péter csak annyit mondott: „Ha jó volt ez az ősgyepes pálya pár éve az NB I-hez, kellő előkészítéssel bizonyára alkalmas lesz az NB II-re is.”

(Más kérdés, hogy a stadion jelen állapotában nem felel meg az NB II-es előírásoknak, mert például nincs fedett része, de a klub vezetői már dolgoznak a megoldáson.)

A PÉCSI FUTBALL 2015-ÖS „ELTEMETÉSE”

2020.07.07 20:36:31

Labdarúgó NB II SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Megújulás helyett újrakezdésről kell beszélnünk.

2020.06.20 01:46:58

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

NB II-ES PIACFIGYELŐ. 42 évesen visszavonult Sitku Illés, Remili távozott Siófokról

2020.05.19 20:49:16

Labdarúgó NB II BORBOLA BENCE

A kétszeres gólkirály megannyi emlékezetes pillanatot tudott felidézni.

2020.05.06 22:56:51

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hát igen, a felső határ a csillagos ég.

2020.05.05 21:52:38

Labdarúgó NB II BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. A klub töretlenül fejlődött mind szakmailag, mind infrastrukturálisan.