NB II: Pécsen dolgoznak, hogy megfeleljenek a követelményeknek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.05.06. 10:09
null
A pécsi játékosok már megtették a magukét, most Győri János (jobbra) operatív igazgatón és a vezetőségen a sor, hogy megteremtsék az NB II-es indulás feltételeit (Fotó: pmfc.hu)
A Magyar Labdarúgó-szövetség hétfői döntése értelmében a félbeszakadt és már nem is folytatódó NB III Közép-csoportjában listavezető Pécsi MFC az új idényben az NB II-ben szerepelhet – a baranyaiaknak azonban még meg kell teremteniük a másodosztályhoz szükséges feltételeket.

 

„Kellett azért egy határozat az MLSZ részéről, de ez a csapat az első fordulótól idáig vezette a bajnokságot, én úgy gondolom, meggyőző teljesítménnyel, és az én szememben az összes játékosom, mindenki, aki egy percet is a pályán töltött, bajnok” – nyilatkozta a Hír TV-nek a bajnokságot lezáró hétfői döntés kapcsán Vas László, a Pécsi MFC vezetőedzője.

Az NB II-ben való induláshoz például legalább hatszáz fős fedett lelátó szükséges, ami Pécsen egyelőre nem áll rendelkezésre, a csapat tulajdonosa pedig a város sport kft-je, ez szintén nem felel meg az előírásoknak. A klubvezetők már dolgoznak a megoldáson.

„A háttérben azért most már jó ideje folytatunk tárgyalásokat, hogy ezt a fajta akadályt is elhárítsuk” – mondta el a Hír TV-nek Kulcsár Árpád sportszakmai igazgató, és a háttérben folyó munkáról nyilatkozott a klub honlapjának Győri János operatív igazgató is.

„Jelenleg egyik NB I-es, NB II-es és NB III-as klubnak sincs érvényes licence a következő idényre. A kialakult helyzetre való tekintettel az eljárási folyamatot eltolták júniusig – mondta Győri János a pmfc.hu-nak. – Amennyiben nincs ez a mostani helyzet, úgy már egy hónappal ezelőtt megkaptuk volna a licencünket, így viszont most még várjuk, hogy lezáruljon a hivatalos procedúra. A kézhezvételt követően lehetünk százszázalékosak az NB II-es tagságban. Azt gondolom, nem kell izgulnunk.”

A PMFC 2015-ben licencproblémák miatt nem indulhatott az NB I-ben, és csak a megyei bajnokságra tudott nevezni, onnan jutott el mostanra, öt év alatt a másodosztályig. Érdekesség, hogy az új idényben akár két baranyai csapat is szerepelhet az NB II-ben, mert az Érd visszalépésével az MLSZ az NB III legjobb 2. helyezett csapatát, a Szentlőrincet kérheti fel az indulásra – arról, hogy az egyesület vállalná e a szereplést, később születhet döntés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik