P. I. 2020.01.08 13:06 Frissítve: 2020.01.08 15:21

NB III: üresen maradt Boér Gábor széke – rendhagyó sajtótájékoztató

Bár nem is olyan régen még a DVSC-vel hozták hírbe, szerdán kiderült, hogy Debrecenben ugyan, de nem az NB I-es csapatnál, hanem az NB III-as DEAC-nál folytathatja edzői pályafutását Boér Gábor.

 

Balra Makra, mellette Boér helye (Fotó: P. I.)

Csakhogy az NB II-ben Békéscsabán és Győrben is megforduló 37 éves szakvezető nem jelent meg a beharangozott sajtótájékoztatón, melynek a sajtóanyagában konkrétan az szerepelt, hogy két és fél évre szóló szerződést ír alá.

„Értetlenül állunk a dolog előtt, hiszen keddre mindenben megegyeztünk szóban Boér Gáborral – kezdte csalódottan a sajtótájékoztatót Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője. – Szerda reggel pedig arról tájékoztattak minket, hogy a feltételeken változtatni szeretnének a stábjával. A DEAC-nál van egy hosszú távú koncepció, s egyelőre annyit mondhatok, hogy ebben eszközölnének némi változtatást.”

A dolog érdekessége az is, hogy információink szerint Boér Gábor és Makra Zsolt kedd este találkoztak személyesen a DEAC vezetőségével, sőt a cívisvárosban is aludtak.

„Nem szeretnék ezzel kapcsolatban sok mindent mondani, hiszen nem is tudok. Folynak a tárgyalások, az aláírás pedig még nem született meg” – mondta el az ügy kapcsán az edzőjelölt, Boér.

Ha még jelölt egyáltalán.

Nem igazán volt példa hazánkban hasonló esetre, vagyis hogy a bejelentés idejében nem jelenik meg egy edző vagy játékos, amikor elvileg – ha csak szóban is, de – mindenben megállapodtak.

Boér Gábort is megkérdeztük, mi az álláspontja az esettel kapcsolatban, a fiatal tréner a következőket mondta.

„Már az év elején megkezdődtek a tárgyalások, és kedd este valóban Debrecenben voltunk – mondta Boér Gábor. – A DEAC vezetői korrekt jövőképet vázoltak fel, közel álltunk a megegyezéshez, ám végül nem született megállapodás. Még kedden este, sőt szerda délelőtt is egyeztettünk, viszont végül nem minden úgy került a papírra, ahogy azt megbeszéltük. Fontos hangsúlyoznom, nem az anyagiakon múlt, teljesen más oka van annak, hogy nem írtuk alá a megállapodást. Bennünket úgy tájékoztattak, hogy nem lesz sajtótájékoztató, ehhez képest meglepve láttam, hogy hiányoltak az összejövetelről. Sok sikert kívánok a DEAC-nak, szép jövő előtt álló klub, sajnálom, hogy nem sikerült megegyeznünk, de sajnos néhány apróságban más volt az elképzelésünk.”

Kondás Elemér decemberi távozása után tehát továbbra is kérdéses, hogy ki fog leülni az NB III-ban vitézkedő DEAC együttesének kispadjára.

Ibrahima Sidibe, Sigér Ákos, Bárány Donát, és a többiek tehát továbbra is várakozó állásponton kell legyenek. Mármint ami az edzőt illeti, hiszen a harmadosztály márciusban folytatódó küzdelmeihez lassan-lassan el kell kezdeni a felkészülést.

A „fehér füstnek” tehát hamarosan meg kell jelennie a DEAC háza táján. 

2020.02.13 20:27:59

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

Helle Maximiliant az irodalom klasszikusai fordították a futball felé, a dorogi stadionban fejtette meg kávéházi hősei titkát.

2020.02.09 13:32:27

Labdarúgó NB II F. B.

A végén mentett pontot a Szpari és a Barcika • A Magasföldi-show ellenére nyert a Siófok • Győzött a Budafok.

2020.02.01 19:58:11

Labdarúgó NB II P. Gy.

Bravúros siófoki diadal Gyirmóton • Prosser duplájával győzött az MTK • Döntetlent hozott a Budafok és a Csákvár fővárosi csatája.

2020.01.30 15:45:49

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

NB II-ES FELVEZETÉS. Új edzővel, korábbi válogatott játékossal harcol a kiesés ellen a Haladás • Zsóri Budaörsön is bizonyíthat • Támadókkal erősített a Csaba.