NB III: testvérgólokkal a feljutás felé; fékezett a Vác

Vágólapra másolva!
2015.05.02. 20:08
A nyugati listavezető Budaörs az Újbuda elleni rangadó 2–0-s megnyerésével újabb nagy lépést tett a feljutás felé a labdarúgó NB III 25. fordulójának szombati játéknapján. A Középcsoportot vezető Vác 2–1-re kikapott Szekszárdon, míg keleten a harmadik helyen haladó Hatvan hajrágólokkal fordított és nyert 2–1-re a Bp. Honvéd-MFA ellen.

NYUGATI CSOPORT NYUGATI CSOPORT

Albert Flórián budaörsi legénysége nagy csatát vívott az Újbudával, aztán a hajrá kezdetén a Sajbán testvérek döntöttek: a 70. percben a 21 éves Miklós, a 73.-ban pedig két esztendővel fiatalabb öccse, Máté talált be a vendégek kapujába (előbbi három, utóbbi kilenc gólt szerzett eddig a szezonban). A Budaörs a Győri ETO II előtt négy ponttal vezet, de a feljutás szempontjából veszélyes – szombaton Sárváron simán nyerő – Tatabányát már 13-mal előzi meg (a versenykiírás értelmében NB I-es klub tartalékegyüttese nem léphet feljebb).

Kocsis Gergő, Móri Tamás és Folmer Krisztián a góljaival már az első félidőben biztossá tette, hogy a Tatabánya – amely a 25. perctől emberelőnyben játszott – legyőzi a Sárvárt. Móri 11-esből talált be, a sárvári Potyi Gábort az akkor elkövetett szabálytalanságért állították ki.

A Dorog a végjátékban gyűrte maga alá a sereghajtó Tökölt – David Perovics kétszer, Sitku Illés egyszer talált be –, a III. kerületi TVE Horváth Levente duplájára alapozva győzött Csepelen, míg a BKV Előre Varga Bence 80. percbeli góljával válaszolta meg a diósdi Gubacsi Zoltán korai vezető találatát.

KÖZÉPCSOPORT

Az éllovas Vác a középmezőnyben meghúzódó Szekszárdhoz látogatott, és amikor Pölöskei Péter a 85. percben fejjel betalált, már késő volt – a hazaiak Fejes Péter és Szabolcska Tamás révén kétgólos előnyben voltak, és végül meglepetésre meg is nyerték a mérkőzést. Az üldöző Kozármislenynek vasárnap, a Dabas elleni rangadón lesz lehetősége profitálni a Csank-csapat botlásából.

A Gyula ránézésre meglepően magabiztosan, a közelről betaláló Burai Dávid és Okos István, valamint a második félidő elején a felső sarokba bombázó Pászka Lóránd góljaival 3–0-ra legyőzte a SZEOL-t, de a szegedma.hu beszámolója szerint a vendégek balszerencséje is közrejátszott abban, hogy ilyen nagy lett a különbség.

A Szentlőrinc a második félidőben fordított Baján, és ezzel megelőzte a sereghajtó Maglód otthonában veszítő, ezzel kiesőhelyre süllyedő Orosházát.

KELETI CSOPORT

A bajnoki címre hajtó Kisvárda és Putnok vasárnap lép pályára, így elsősorban a Hatvan és a Kazincbarcika bronzcsatája adott témát szombaton.

A Hatvan az első félidőben hátrányba került a Honvéd II ellen – Francis Koné szerezte a vezető gólt –, de az utolsó húsz percben Ács Martin és Ficsor Richárd egy-egy lövésével fordítani tudott. A hazaiak vezetőedző nélkül fejezték be a meccset, ugyanis Híres Gábor hevesen reklamált egy szerinte elmaradt tizenegyes miatt, mire a játékvezető elküldte a kispadtól.

A Kazincbarcika éppen a legutóbb a Hatvant oktató DVSC-DEAC-ot fogadta, és riválisához hasonlóan a rövidebbet húzta. A „Bencék meccsén” Sós Bence fejesével és Ludánszki Bence büntetőjével a jól játszó debreceniek kétgólos előnyt szereztek, a hajrában Elek Bence fejjel csak szépíteni tudott – derült ki az onlajnok.com tudósításából.

A Jászberény és a Cigánd fordulatos meccsen végzett 2–2-re, a Felsőtárkány sok helyzetet kihagyva is két góllal legyőzte a Tiszaújvárost, míg a Nyírbátor Pálvölgyi Balázs góljával vitte el a három pontot Hajdúböszörményből.

LABDARÚGÓ NB III, 25. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Jászberény–Cigánd 2–2
Felsőtárkány–Tiszaújváros 2–0
Hatvan–Bp. Honvéd-MFA 2–1
Kazincbarcika–DVSC-DEAC 1–2
Hajdúböszörmény–Nyírbátor 0–1

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

KÖZÉPCSOPORT
Baja–Szentlőrinc 1–3
Szekszárd–Vác 2–1
Bölcske–ESMTK 0–2
Gyula–SZEOL 3–0
Monor–Dunaharaszti 1–1
Maglód–Orosháza 2–1

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

NYUGATI CSOPORT
Diósd–BKV Előre 1–1
Budaörs–Újbuda 2–0
Csepel–III. ker. TVE 1–3
Sárvár–Tatabánya 0–3
Dorog–Tököl 3–0
Balatonfüred–Rákosmente 0–0

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik