NB III: keserű tulajdonosi levél a feljutásról és másról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.10. 11:44
Feleki Attila, az NB III Középcsoportjának második helyén végző Kozármisleny tulajdonosa meglehetősen keserű közleményben köszönte meg a klub alkalmazottainak egész éves munkáját, többek között arról írva, hogy egyelőre nem tudja, melyik osztályban indulhat csapata a következő idényben.

„Azt kell figyelembe venni, aki megfelel a feltételeknek!” – írja Feleki Attila, feltételezve az MLSZ szabályalkotóinak azt a szándékát, hogy segíteni akarják az osztályok közötti felfelé áramlást.

Mint ismert, az NB I-ből csak egy kieső, a Dunaújváros folytatja az NB II-ben – a Pápa egy osztállyal lejjebb sorolódik –, azaz egy hely üresen marad, és a versenyszabályzat szerint annak betöltésekor elsőként az NB III legjobb nem feljutóját kell felkérni (ez az a bizonyos felfelé áramoltatási szándék).

A három csoportmásodik közül a Győri ETO II élvonalbeli klub tartalékcsapataként nevezett, azaz eleve nem juthatott fel, a Putnok pedig – amely 69 pontjával a legjobb második helyezett lett – nem kapott NB II-es licencet, következésképp a „feltételeknek megfelelő” legjobb nem feljutó a Kozármisleny.

„Egy biztos, most precedens fog születni, ezért körültekintő döntés kell!” – fogalmazott közleményében Feleki Attila, kifejezvén aggodalmát , hogy a döntés szakmai szempontból túl későn születik majd meg.

A Középcsoportból a Vác jutott fel az NB II-be, a Keletiből a Kisvárda, a Nyugatiból a Budaörs – mindhárman bajnokként.

A teljes közlemény ide kattintva olvasható el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik