NB III: jelentős változtatás a bajnokság menetrendjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.07. 18:24
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) két nappal az új szezon első fordulója után nyilvánosságra hozott döntésében úgy rendelkezett, hogy szeptember elsejéről csak vasárnap lehet mérkőzést rendezni az NB III-ban.

„Ezúton tájékoztatom, hogy az MLSZ Versenybizottsága főtitkári utasítás alapján a 2018–2019. évi NB Ill osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságban a szombati napra kiírt bajnoki mérkőzéseket 2018. szeptember 1. napjától (5–30. fordulók) egységesen vasárnapi napra helyezi át” – olvasható abban a levélben, amelyet az MLSZ a kluboknak küldött.„Ezúton tájékoztatom, hogy az MLSZ Versenybizottsága főtitkári utasítás alapján a 2018–2019. évi NB Ill osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságban a szombati napra kiírt bajnoki mérkőzéseket 2018. szeptember 1. napjától (5–30. fordulók) egységesen vasárnapi napra helyezi át” – olvasható abban a levélben, amelyet az MLSZ a kluboknak küldött.

A harmadik vonalban eddig szombaton és vasárnap rendezték a mérkőzéseket – ilyen rendszerben ment le az új szezon első fordulója is az elmúlt hét végén..

Noha „a főtitkári utasítás emlékeztet arra, hogy az MLSZ Elnökségének elhatározása szerint a 2015–2016-os évadtól kezdve az NB I, NB II és NB III-as bajnokságokat egységes időrendben tartják meg, nevezetesen alapesetben a hétvégi NB I-es mérkőzéseket szombaton, az NB II-es és NB III-as mérkőzéseket vasárnap rendezik; ez alól indokolt esetben kivételes döntés hozható, pl. ha a férfi felnőtt válogatott mérkőzése vasárnapra esik (pl. 2018. november 18.)”, a gyors módosítás még az MLSZ Meccscenterét is váratlanul érte – kedd kora este még „élnek” a szombati időpontok, például a Keleti csoport 5. fordulójának menetrendjében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik