NB III: 7-0, 5-3, 5-4, avagy intenzív gólzivatar söpört végig Keleten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.18. 19:44
Az éllovas Kisvárda 5–3-ra verte meg a Veresegyház legénységét a labdarúgó NB III 10. fordulójában, de nem ez volt az egyetlen gólzáporos – sőt inkább gólzivataros – meccs a Keleti csoportban: a Putnok 7–0-ra nyert, a Hajdúböszörmény 5–4-re. A Középcsoportot vezető Vác hazai pályán 2–1-re legyőzte a Szekszárdot, a Nyugaton első Budaörs Bogáti Péter mesterhármasával idegenben verte 3–1-re egyik üldözőjét, az Újbudát.

KELETI CSOPORT: hatalmas gólzivatar söpört végig KeletenKELETI CSOPORT: hatalmas gólzivatar söpört végig Keleten

A Kisvárda a mezőny egyik leggyengébb csapatát, a Veresegyházt fogadta, és ha a védelme ezúttal nem is fogott ki szenzációs napot, Erős Gábor és Marko Milovac duplájának hála a gólokkal sohasem fukarkodó éllovas 5–3-mal zsebre vágta a három pontot.

Az üldözők egy-egy újoncot fogadtak: a Putnok Monyók Péter mesternégyesére alapozva 7–0-ra ki is ütötte a Gyöngyöst, ellenben a Cigánd csak egy pontot szerzett a Jászberény ellen. Az első félidőben a jól kontrázó vendégek szerezték meg a vezetést Bálint Artur révén – tudtuk meg az onlajnok.com tudósításából –, Ur László szép fejessel mentett pontot a második félidőre feljavuló, 424 perc után gólt szerző hazai csapatnak.

Az eddig pont nélkül az utolsó helyen álló Hajdúböszörmény 39 percnyi játék után 4–0-ra vezetett a Nyírbátor ellen, és bár a folytatásban az ocsúdó hazaiak is szereztek négy gólt, a vendégek nyertek 5–4-re. A nyírségieknél Fabu Márton, a vendégeknél Tóth Lajos András ért el mesterhármast, és betalált a veterán játékos-edző, Igor Bogdanovics is.

KÖZÉPCSOPORT: Nyert a Vác, kilenc emberrel mentett pontot a Dabas

A legutóbbi hazai meccsét elveszítő Vác a gólzsákja, Zsolnai Richárd lövésével már a 11. percben megszerezte a vezetést, és Fábri Tamás nem sokkal a szünet előtt szép lövéssel tovább növelte az előnyt. A fordulás után Fábri kapufát lőtt, Farkas Péter tizenegyest hibázott, így a váci fölény nem hozott újabb gólokat – nem úgy az a tizenhatoson belüli közvetett szabadrúgás, amelyet egy hazaadás miatt ítélt meg a játékvezető a Szekszárdnak: a szépítő gól Micskó Márké.

A korábban Vácon győző Dabas úgy vitt el egy pontot Kozármislenyből, hogy soraiból Csák Zoltánt (31. perc) és Bozsik Viktort (74.) is kiállította a játékvezető. Csák és Geiger Norbert góljával a vendégek mégis egészen a 87. percig vezettek, Nagy Krisztián akkor lőtte be közelről második egyenlítő gólját.

A SZEOL sorozatban a negyedik győzelmét remélte a szombati játéknaptól, de a Gyula kiválóan védekezett, megúszta gól nélkül a szegedi fölényt, és Barna István ellentámadásból lőtt első félidei góljának köszönhetően haza is vitte a három pontot.

A REAC egy öngóllal már a 3. percben előnybe került a Videoton II ellen (Kocsis Gergő Bence hazaadása Gábor Péter kapus lába alatt gurult a hálóba), Labát Dávid az első félidő derekán fejelte a másodikat. A Vidi II büntetőből sem tudott szépíteni.

Az Orosháza is rontott tizenegyest a sereghajtó Maglód ellen, ami végül két pontjába került.

NYUGATI CSOPORT: mesterhármassal nyert rangadót Albert Flórián csapata

A Budaörs az első félidőben is többet birtokolta a labdát, de az Újbuda otthonában vívott rangadó góljai csak a fordulás után jöttek: az Albert Flórián irányította listavezető mindhárom gólja rögzített helyzetből született: Bogáti Péter két tizenegyest értékesített, majd bevágott egy szabadrúgást is. Az Újbuda Khiesz Kornél révén szépített nem sokkal a lefújás előtt.

Az Újbuda veresége azt is jelentette, hogy a Dorog fellépett a második helyre: a bányászváros csapata Szedlár Zoltán és Vigh Ádám góljával fordított a hajrában, és nyert 2–1-re Tökölön.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Tatabánya nem épít hármas győzelmi sorozatot, de nem sokkal a hármas sípszó előtt Folmer Krisztián és Márkus Tibor is lőtt egy-egy gólt, így a vége 3–1 lett, azaz a Sárvár skalpja is odakerült a Budaörsé és a Csepelé mellé.

A III. kerület–Csepel mérkőzés nem hozott gólt, volt ellenben kiállítás: a meccs nagy részében fölényben játszó hazaiaktól a 72. percben Pálfalvi Csaba kapott piros lapot. Az onlajnok.com tudósítása szerint a lefújás után kakaskodás, sőt verekedés bontakozott ki a pályán, ám a mérkőzés jegyzőkönyvében újabb piros lap nem szerepel.

LABDARÚGÓ NB III, 10. FORDULÓ
Szombati eredmények

KELETI CSOPORT
Cigánd–Jászberény 1–1
Putnok–Gyöngyös 7–0
Tiszaújváros–Felsőtárkány 3–1
Kisvárda–Veresegyház 5–3
Nyírbátor–Hajdúböszörmény 4–5

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Kozármisleny–Dabas 2–2
SZEOL SC–Gyula 0–1
Orosháza–Maglód 0–0
REAC–Videoton II 2–0
Vác–Szekszárd 2–1

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Nagyatád–Veszprém 1–0
Rákosmente–Balatonfüred 0–0
III. ker. TVE–Csepel 0–0
Tatabánya–Sárvár 3–1
Tököl–Dorog 1–2
Győri ETO II–Mosonmagyaróvár 3–0
Újbuda–Budaörs 1–3

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik