NB III: klubtörténeti verés érte a REAC-ot; a PMFC-é a derbi

Vágólapra másolva!
2017.03.26. 19:32
A Keleti első Kazincbarcika és a Nyugati csoportot vezető, Kaposváron rangadót vívó Érd egyaránt győzött a labdarúgó NB III 24. fordulójának vasárnapi játéknapján. Az üldözők közül nyert az ETO FC Győr, a Jászberény, a Szigetszentmiklós és a PMFC is, míg az egyik pesti derbin nyolc gól született: az RKSK 7–1-re győzött a REAC vendégeként.

KELETI CSOPORTKELETI CSOPORT

A REAC-nak is voltak gólhelyzetei, de amíg azok kimaradtak, az RKSK már az első félidőben háromgólos előnyt szerzett, majd a szünet után húsz perc alatt újabb négy góllal használta ki a hazai védelem gyermeteg hibáit. A 41 éves Bárányos Zsolt nemcsak remekül szervezte az RKSK játékát, de maga is betalált a kapuba – háromszor! Kiss Tamás formás akcióból szépített a 79. percben, majd következett egy piros lap: a jól bíráskodó Gaál Gyöngyi Lászka Balázst, a REAC rutinos játékosát állította ki a 84. percben. A leghűségesebb REAC-szurkolók sem emlékeznek ilyen súlyos vereségre hazai pályán.

A vendégek megszégyenítő fölényét jellemzi, hogy a 88. percben kapusuk, Markek Tamás hátvédhez méltón szerelte a gólhelyzetbe kerülő Kiss Tamást, majd ezt követően Mészáros „Bubut”, a 70-es évek 29-szeres válogatott kapusát idéző cselezgetésbe kezdett: a térfele közepéig játszotta tisztára magát, akkor passzolt csapattársához.

Az éllovas Kazincbarcika a mindig ügyeletben lévő gólvágó, Farkas János duplájával győzött Nyírbátorban, és saját sikerén túl annak is örülhetett, hogy üldözői közül csak a Jászberény nyert – a Monor viszont kikapott Tállyán.

KÖZÉPCSOPORT

Károly Bálint fejjel és tizenegyesből is betalált, két gólja között Fekete Marcell is a hálóba lőtt, így a PMFC végül magabiztosan győzött 3–0-ra a Komló ellen. A nagy múltú baranyai derbi 1200 nézőt vonzott.

A Szigetszentmiklós Dunaharasztiban játssza hazai mérkőzéseit tavasszal, így vasárnap vendégként is otthonosan mozgott a sporttelepen, és Márton Dávid, valamint Földes Milán góljával be is gyűjtötte a három pontot. Az SZTK kétpontnyira megközelítette a szombaton pontokat veszítő éllovast, a Budafokot.

A Dunaújváros sorozatban harmadszor is vereséget szenvedett: a PMFC és az FC Dabas után ezúttal a jó formában lévő, zsinórban harmadik alkalommal nyerő Pénzügyőr hajtott be rajta három pontot az utolsó tíz percben szerzett gólokkal. Karvalics Bence egy szöglet utáni kipattanóból szerzett vezetést, Feil Máté büntetőből állította be a végeredményt a rossz talajú pályán vívott meccsen.

NYUGATI CSOPORT

A Honvéd akadémistái vezetést szereztek Győrben, csakhogy a hazaiak még a szünet előtt fordítottak – Magasföldi József egyenlítése után Szabó Lukás szögletből csavart a kapuba –, majd a második félidőben Zamostny Balázs góljával biztossá tették győzelmüket, amellyel Verebes József emléke előtt is tisztelegtek: vasárnap ugyanis a legendás trénerről készült domborművet avattak az ETO stadionjánál.

A kilenc forduló óta nyerésben lévő ETO továbbra is „csak” a második helyen áll, ugyanis győzött az egy meccsel előrébb járó Érd is: Bozsoki Imre első félidőbeli fejes gólja három pontot ért a Kaposvár elleni idegenbeli rangadón, amelyen a hazaiak csak kapufákig jutottak.

A Puskás Akadémia paprikás hangulatú meccsen kapott ki hazai pályán: a felcsútiak vezetésével zárult az első félidő, és a meccs hajrájában Czanik Károly annak ellenére egyenlített, hogy a csornaiak soraiból előbb Weitner Ádámot, majd az ellenfelét megütő kapust, Sánta Andrást is kiállította a játékvezető. A végjátékban a hazai Kertai Dániel előtt is villant a piros, majd a lefújás előtti pillanatokban Császár Attila belőtte a Csorna győztes gólját.

A tavaszi szezonban mostanáig veretlen III. kerületi TVE Kenesei Krisztián távoli lövésével megszerezte a vezetést a Gyirmót II ellen, ám a hazaiak Farkas Zoltán és a csereként beálló Tóth Norbert révén fordítottak.

LABDARÚGÓ NB III, 24. FORDULÓ
Vasárnapi mérkőzések

KELETI CSOPORT
Tállya–Monor 1–0
Hajdúböszörmény–STC Salgótarján 0–3
ESMTK–Tiszaújváros 0–0
Putnok–Jászberény 1–2
Nyírbátor–Kazincbarcika 1–2
REAC–Rákosmente 1–7
MTK II–BKV Előre 3–3
Hatvan–DVTK II 0–1

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Békéscsaba II–Szentlőrinc 0–2
Pénzügyőr–Dunaújváros 2–0
PMFC
–Komló 3–0
Dunaharaszti–Szigetszentmiklós 0–2
Mórahalom–Szekszárd 2–2
Paks II–Gyula 1–1
Hódmezővásárhely–Méhkerék 1–1

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Gyirmót II–III. ker. TVE 2–1
Puskás Akadémia II–Csorna 1–2
Sárvár–Hévíz 1–1
Csepel–Veszprém 1–2
Kaposvár–Érd 0–1
Diósd–Komárom 1–2
Ajka–Videoton II 1–0
ETO FC Győr–Bp. Honvéd-MFA 3–1

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik