NB III: harmadszor is hatalmas verést kapott a keleti bajnok Létavértes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 21:26
A Keleti csoport legutóbbi bajnoka, a Létavértes 9–0-ra kikapott az újonc Jászberénytől a labdarúgó NB III 3. fordulójának szombati játéknapján. A Putnok, a Kisvárda, a Cigánd, az ESMTK, a REAC és a Budaörs három mérkőzés után is százszázalékos maradt.

A legutóbbi idényben még a DVSC fiókcsapataként működő, az új szezonra azonban teljesen átalakuló és kevés játékossal rendelkező Léta az előző két fordulóban a Felsőtárkánytól (0–8) és a Veresegyháztól (0–4) is óriási verést kapott. Az újonc jászberényiek soraiban Farkas János mesterhármast ért el, rajta kívül a kapuba talált Tisza Kálmán, Szilágyi Norbert, Kalóz Ádám, Bálint Artúr, Tóth Richárd és Tóth Márk is.az új szezonra azonban teljesen átalakuló és kevés játékossal rendelkező Léta az előző két fordulóban a Felsőtárkánytól (0–8) és a Veresegyháztól (0–4) is óriási verést kapott. Az újonc jászberényiek soraiban Farkas János mesterhármast ért el, rajta kívül a kapuba talált Tisza Kálmán, Szilágyi Norbert, Kalóz Ádám, Bálint Artúr, Tóth Richárd és Tóth Márk is.

Továbbra is Keleti csoport: három csapat is megőrizte százszázalékos mérlegét: a Putnok a tartalékos (de az idősebbek közül Dombi Tibort a soraiban tudó) DVSC-DEAC-ot győzte le Marcinaskó Marcell és Nyisalovits Donát góljával, a Kisvárda a Salgótarjánt gyűrte le Nagy Róbert korai találatával, míg a Cigánd a Nyírbátort verte meg Roszel Róbert gólja révén.

Montvai Tibor fontos gólt lőtt volt csapata, a Felsőtárkány otthonában, győzelemhez segítve a Kazincbarcikát. A Honvéd akadémistái Bobál Gergely duplájára alapozva arattak fölényes győzelmet Tiszaújvárosban.

A Középcsoport esti mérkőzésén a vendég Orosháza Huszár Gergő és Végh Ariel találatával két góllal vezetett már a REAC ellen, amikor az 59. percben Kiss Tamás büntetőből szépített. A hajrá kezdetén Herbály Tamás szép támadás végén egyenlített, majd nem sokkal a lefújás előtt Kollár Zsolt szabadrúgásból megszerezte a győztes gólt Dzurják József csapata számára. A 32. percben két orosházi játékos összefejelt, egyiküknek, Styecz Milánnak felrepedt a szemöldöke, kórházba szállították.

A REAC mellett az ESMTK is három meccs/három győzelem mutatóval áll, miután szombaton legyőzte a hasonló előmenetelre pályázó Vácot. Az erzsébetiek a korábban Vácott is futballozó Fekete László és Kiss Dávid góljával, valamint Farkas Péter öngóljával magabiztosan vitték el a három pontot Csank János csapatának otthonából.

Ebben a csoportban is akadt egy tarolás: a Monor 8–0-ra győzött a Baja vendégeként, góljai közül Háda Zoltán hármat, Szabó Viktor kettőt vállalt, egyszer-egyszer Barcsai Richárd, Szabó Tamás és Horváth Dávid is betalált.

A Nyugati csoportban továbbra is száguld Albert Flórián csapata: az egyelőre hibátlan budaörsiek a rosszul rajtoló Mosonmagyaróvár otthonában győztek Sajbán Miklós, valamint két nyári szerzemény, Hajós Krisztián és Tányéros Ádám góljával. Albert csapata legközelebb a szombaton Balatonfüreden nyerő és szintén veretlen Csepel vendége lesz.

Móri Tamás hajrábeli duplájával, valamint Kiprich Dániel és Márkus Tibor góljával megszerezte első győzelmét az NB II-ből alászálló, nagy múltú Tatabánya – Miskei Attila együttese Nagyatádról szállította a szurkolói által áhított első sikert –, és ugyancsak először nyert a Diósd, amely ezzel elkerült az utolsó helyről.

Őrzi veretlenségét a Dorog, míg a Győri ETO második csapata könnyed győzelemmel ellensúlyozta a múlt heti dorogi vereséget – a zöld-fehérek a grúz Giorgi Kvilitaia duplájára alapozva verték meg a Tökölt.

NB III, 3. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Kisvárda–Salgótarján 1–0
Felsőtárkány–Kazincbarcika 1–2
Cigánd–Nyírbátor 1–0
Putnok–DVSC-DEAC 2–0
Tiszaújváros–Bp. Honvéd-MFA 1–5
Jászberény–Létavértes 9–0

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Kozármisleny–Dunaharaszti 0–0
Szekszárd–Gyula 2–2
Baja–Monor 0–8
Vác–ESMTK 0–3
REAC–Orosháza 3–2

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Diósd–Sárvár 2–0
Veszprém–Dorog 0–0
Nagyatád–Tatabánya 0–4
Balatonfüred–Csepel 1–2
Mosonmagyaróvár–Budaörs 0–3
Győri ETO II–Tököl 3–0

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik