NB III: évi 30-40 milliós központi támogatás a csapatoknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.11. 13:52
A következő szezontól kezdve minden bizonnyal már az NB III-as labdarúgócsapatok is részesülnek központi támogatásban, amelyet utazási költségtérítés címén juttat majd el számukra a Magyar Labdarúgó-szövetség – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

Jakab Gábor, az MLSZ Heves megyei igazgatóságának társadalmi elnöke arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy a megyei igazgatóságok legutóbbi értekezletén hangzott el a javaslat, mely szerint a következő idénytől kezdve évi 30-40 millió Ft-os központi támogatásban részesülhetnek az NB III-as klubok. Az összeget utazási költségtérítés címén juttathatja majd el a kluboknak a szövetség.

A javaslatra még az MLSZ elnökségének is rá kell bólintania, de nagy esély van arra, hogy az NB I és az NB II után a harmadosztály is részesülhet központi támogatásban.

Mint ismeretes, a nyáron bevezetett forradalmi változásoknak köszönhetően az NB II-ben a fiatalok szerepeltetése révén juthatnak az eddigieknél több bevételhez a klubok. Úgy tudjuk, a szövetség törekvése az, hogy ezt az irányvonalat tovább erősítse, így a következő szezonban az NB II-ben még magasabb dotáció várható a „fiatalszabálynak" megfelelő kluboknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik