F. B. 2019.07.02 06:38 Frissítve: 2019.07.02 08:33

NB III: Erdei Zsolt korábbi edzője lett az Eger új trénere

Az egykoron az MLSZ-ben is dolgozó Klink Zoltán lett a labdarúgó NB III-ban szereplő Eger SE új vezetőedzője – számolt be róla a klub honlapja.

Klink Zoltán és Erdei Zsolt a hajdani közös munka során (Fotó: Szabó Miklós)

 

„1974-ben lettem igazolt labdarúgó, a Vasasban kezdtem el a futballt, és ott is fejeztem be 1992-ben – tekintett vissza Klink Zoltán. – A katonaság alatt az Újpesti Dózsában váltam NB I-es labdarúgóvá, de egy makacs térdsérülés miatt be kellett fejeznem a pályafutásomat. Ezután a focitól elszakadtam, a testépítés és a fitnesz világában találtam meg a számításomat.”

Klink Zoltán többek között Erdei Zsolt és Kammerer Zoltán erőnléti edzéséért is felelt korábban.

„A Nemzetközi Testépítő Szövetség erőnlétiedző-képzését vezettem hét éven keresztül, majd a Vasasnál lettem erőnléti edző – folytatta. – Éles váltással aztán elvállaltam Erdei Zsolt felkészítését és Kammerer Zoltán erőnléti edzését, ennek az lett az eredménye, hogy Madár megnyerte profi mérkőzését, Zoltán meg olimpiai ezüstérmet nyert Londonban. Ezekkel párhuzamosan a női vízilabda-válogatott mellett is dolgoztam. A londoni olimpia után a csapatomhoz kapcsolódott Verrasztó Dávid és Kozma Dominik úszó, akikkel szintén sok világversenyt nyertem. A riói olimpia előtt megkeresett az edzőképzés vezetője, Szalai László, elvállaltam az erőnléti képzés vezetését, amivel párhuzamosan az U21-es válogatott erőnléti edzője is lettem. A világbajnokságra készültünk, amikor megjelent Bernd Storck, magának akarta és meg is kapta a válogatottat – ezzel zárult az MLSZ és az én kapcsolatom.”

Klink Zoltán a váratlan fordulat ellenére nem szakadt el a magyar futballtól.

„A szövetségben vállalt munka után a III. kerületi TVE fejlesztési igazgatója lettem, de személyi ellentétek miatt 2017-ben közös megegyezéssel elváltak útjaink. Ezután ismét Kammerer Zoltánt készítettem fel, de a szívem visszahúzott a futballhoz, így Gödön elvállaltam a szakmai igazgatói posztot. Egerből most Szakál Csaba keresett meg, majd felvettem a kapcsolatot Harmati Péter operatív igazgatóval, akivel egy beszélgetés után egymás tenyerébe csaptunk. Valószínűleg az egész országban nem volt olyan felkészülés, amit itt fogok megvalósítani! Az lesz, amit az edzőképzésen tanítottam, ezt a munkát heti tíz edzéssel fogjuk elvégezni.”

Klink Zoltán korábban már beszélt a Nemzeti Sport Online-nak az erőnléti felkészítésről, az erőnléti edzőképzésről és módszereiről.

2020.05.19 20:49:16

Labdarúgó NB II BORBOLA BENCE

A kétszeres gólkirály megannyi emlékezetes pillanatot tudott felidézni.

2020.05.06 22:56:51

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hát igen, a felső határ a csillagos ég.

2020.05.05 21:52:38

Labdarúgó NB II BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. A klub töretlenül fejlődött mind szakmailag, mind infrastrukturálisan.

2020.05.05 11:13:33

Labdarúgó NB II BABJÁK BENCE

Bélteky Róbert tulajdonos Ausztráliából gratulált a következő idényt az élvonalban kezdő csapatnak.

2020.04.17 18:26:49

Labdarúgó NB II POLGÁR LÁSZLÓ

Kapusként és edzőként is szolgálta a Zala megyei klubot, fia válogatottságig vitte.