nemzetisport.hu 2018.08.09 15:04 Frissítve: 2018.08.09 15:17

NB III: „Elfogadhatatlan mértékben tolódtak el az időpontok”

Mint beszámoltunk róla, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) két nappal az új szezon első fordulója után nyilvánosságra hozott döntésében úgy rendelkezett, hogy szeptember elsejétől csak vasárnap lehet mérkőzést rendezni az NB III-ban. A Nemzeti Sport Online utánajárt, hogy mi az oka annak, hogy a szövetség csak bő három évvel a határozat meghozatala után várja el ténylegesen a kluboktól azt, hogy a bajnoki mérkőzéseket vasárnap rendezzék meg.

 

 

Ezúton tájékoztatom, hogy az MLSZ Versenybizottsága főtitkári utasítás alapján a 2018–2019. évi NB Ill osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságban a szombati napra kiírt bajnoki mérkőzéseket 2018. szeptember 1. napjától (5–30. fordulók) egységesen vasárnapi napra helyezi át” – ez olvasható abban a levélben, amelyet az MLSZ még a hét elején a kluboknak küldött. „A főtitkári utasítás emlékeztet arra, hogy az MLSZ Elnökségének elhatározása szerint a 2015–2016-os évadtól kezdve az NB I, NB II és NB III-as bajnokságokat egységes időrendben tartják meg, nevezetesen alapesetben a hétvégi NB I-es mérkőzéseket szombaton, az NB II-es és NB III-as mérkőzéseket vasárnap rendezik; ez alól indokolt esetben kivételes döntés hozható, pl. ha a férfi felnőttválogatott mérkőzése vasárnapra esik (pl. 2018. november 18.).”

A harmadik vonalban ennek ellenére eddig szombaton és vasárnap rendezték a mérkőzéseket – ilyen rendszerben ment le az új szezon első fordulója is az elmúlt hét végén.

„A jelzett időbeosztást, mint alapelvet, három éve alkalmazza a szövetség – ecsetelte az NSO-nak Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – Azonban a pályaépítésekkel és egyéb naptári egybeesésekkel kapcsolatos egyedi kérelmek elbírálása a gyakorlatban csak egyenetlen, részleges megvalósulást eredményezett. Az NB I-es, NB II-es és az NB III-as pályákat érintő stadionfelújítási program a végső fázisába került, ezáltal az egységes mérkőzésnap betartásának megszűntek az infrastrukturális akadályai – illetve, ahol még vannak, ott azért már az adott sportszervezet a felelős.”

Sipos Jenő hozzátette, hogy az utóbbi három évben a klubok saját döntései alapján elfogadhatatlan mértékben tolódtak el az időpontok az alapelvekben elvártaktól.

„A végleges program kialakulása után vált láthatóvá, hogy a klubok saját döntései alapján elfogadhatatlan mértékben tolódtak el az időpontok az alapelvekben elvártaktól. A vasárnapi időpontra való visszaterelés tárgyában nem egyeztettünk a klubokkal, tekintettel arra a tényre, hogy a vasárnapi időpont (mint alapesetben kijelölt időpont) évek óta érvényben van. A mostani döntés – nevezetesen az eredeti napra való visszaterelés – végrehajtására, a szükséges intézkedésekre egy hónapot kapnak a csapatok.”

2020.03.10 07:10:53

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

Holló Iván 1968 óta követi az MTK-t mindenhová, a nagysurányi főrabbi ükunokája türelmesen viselte a kazincbarcikai sértéseket.

2020.03.09 21:37:48

Labdarúgó NB II SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Sőt, a szakvezető személyére is van javaslata.