NB III: örömfutballal lett bajnok Albert Flórián csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.23. 21:10
null
A szombati győzelmüket és a bajnoki címet ünneplő budaörsiek (Fotó: Budaörs SC Facebook)
Nagy különbségű idegenbeli győzelemmel szerezte meg a bajnoki címet a Budaörs a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában: Albert Flórián csapata – amely a feljutást már korábban kiharcolta – 4–0-ra nyert Nagyatádon a 28. forduló szombati játéknapján, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén. A Középcsoport bajnoki címéért harcoló Vác és Kozármisleny egyaránt hat gólt szerezve győzött, míg a Keleti csoportban a Kisvárda 2–0-ra megverte a Kazincbarcikát, amivel visszavette az első helyet a Putnoktól.

 

NYUGATI CSOPORT

A nagyatádiak korábban többször borsot törtek a budaörsiek orra alá, de már az első félidő után látszott, hogy ez most nem fog sikerülni. A rendkívül vizes pályán – csak a mérkőzés előtti órákban vált biztossá, hogy lesz játék – Sajbán Máté korán megszerezte a vezetést a vendégeknek, majd nem sokkal az első félidő vége előtt Imrik László tizenegyesből növelte az előnyt. A büntetőt okozó hazai játékost kiállította a játékvezető, és az Albert-csapat a második játékrész legelején Sajbán Máté és Babos Barnabás gyors góljaival kihasználta az emberfórt – derült ki a budaörsiek Facebook-oldalának beszámolójából.

Bár két forduló még hátravan a bajnokságból, a Budaörs már nem veszítheti el a bajnoki címet: a második helyen álló Győri ETO II akkor sem dolgozhatja le hátrányát, ha a jövő héten megnyeri a két csapat budaörsi rangadóját. A Nagyatád ellenben ˜– részben a Mosonmagyaróvár szombati tatabányai győzelmének következtében – már nem mozdulhat el a kiesést jelentő 14. helyről.

KÖZÉPCSOPORT

Zsolnai Richárd fejesével már a 13. percben vezetett a Vác a Monor ellen, majd beakadt Magos Mátyás és Rusvay Gergely egy-egy lövése is, így gyakorlatilag már a szünetre eldőlt a meccs. De maradt három gól a második félidőre is: Zsolnai két szögletéből Tányéros Gergő két gólt fejelt, majd a remek napot kifogó Zsolnai 17 méteres szabadrúgásból állította be a végeredményt – írja a váciak Facebook-oldala.

A Vác 6–0-s győzelmére a Bölcske 6–1-es kiütésével felelt a kétpontos hátrányban lévő Kozármisleny. A baranyaiak Schmidt Zsolt, Lauer Norbert és Tóth Adrián góljával 3–0-ra vezettek, amikor a 71. percben Lauer helyére beállt Puskás Zoltán. A 22 éves támadó kitűnő cserének bizonyult, hiszen az utolsó tíz percben mesterhármast ért el!

A harmadik helyre hajtó SZEOL a 81. percben, Buzási Péter fejesével érlelte góllá fölényét az Orosháza ellen, de győzelme ellenére sem tudta megelőzni a REAC-ot, amely a Szekszárd ellen gyűjtötte be a három pontot.

KELETI CSOPORT

Erős Gábor az 57. percben szerezte meg a vezetést a Kisvárdának a Kazincbarcika elleni presztízsmeccsen, Myke Bouard Ramos a 93. percben tette biztossá a hazai győzelmet. Jobb gólkülönbsége révén a Kisvárda visszavette az első helyet a Putnoktól, ám a feljutást illetően ennél nagyobb az előnye, ugyanis a borsodi rivális NB II-es licenckérelmét első fokon elutasította az MLSZ.

A Cigánd Roszel Róbert duplájával győzte le a Veresegyházt, Szabó Márton két góllal segítette nagyon fontos sikerhez a Hajdúböszörményt Salgótarjánban, míg a Hatvan meglepően sima vereséget szenvedett Tiszaújvárosban – igaz, a vendégek Katona Roland kiállítása miatt a 38. perctől emberhátrányban játszottak. A 0–0-nál büntetőt hibázó hazaiaknál Kovács Szilárd két gólt szerzett.

A „kis Loki” már a 8. percben vezetett, majd a második félidőben hizlalta fölényessé győzelmét a Jászberény ellen.

LABDARÚGÓ NB III, 28. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
DVSC-DEAC–Jászberény 4–1
Cigánd–Veresegyház 2–0
Salgótarján–Hajdúböszörmény 0–3
Kisvárda–Kazincbarcika 2–0
Tiszaújváros–Hatvan 3–0

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

KÖZÉPCSOPORT
SZEOL–Orosháza 1–0
REAC–Szekszárd 3–2
Szentlőrinc–Gyula 3–2
Vác–Monor 6–0
Kozármisleny–Bölcske 6–1

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

NYUGATI CSOPORT
III. ker. TVE–Tököl 3–1
Rákosmente–Sárvár 0–1
Nagyatád–Budaörs 0–4
Tatabánya–Mosonmagyaróvár 0–1

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik