NB III: egyre élesebb a harc a Vác és a Kozármisleny között a feljutásért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.16. 20:51
Az éllovas Vác csak egy pontot szerzett Gyulán (2–2) a labdarúgó NB III 27. fordulójának szombati játéknapján, a Kozármisleny 2–0-ra nyert Szekszárdon, így a két csapat között már csak kétpontnyi a különbség a Középcsoport tabelláján – éleződik a feljutásért zajló harc. A Keleti csoport rangadóján a Kisvárda idegenben 4–1-re legyőzte a Hatvant, és visszavette az első helyet. Nyugaton a Budaörs 2–0-ra megverte a BKV Előrét, és tovább növelte előnyét.

KÖZÉPCSOPORT: A 93. PERCBEN MENTETT PONTOT A CSANK-CSAPATKÖZÉPCSOPORT: A 93. PERCBEN MENTETT PONTOT A CSANK-CSAPAT

A Gyula Pászka Lóránd távoli lövésével szerzett vezetést a Vác ellen 30. percben, Rusvay Gergely két perc elteltével tizenegyesből egyenlített. Szélpál Tamás találatával az első félidő végén megint a hazaiak kerültek előnybe, és úgy tűnt, meg is nyerik a mérkőzést, a 93. percben azonban Tóth Barnabás szép góllal megmentett egy pontot Csank János csapatának.

A Kozármisleny élt a váciak pontvesztése kínálta lehetőséggel, és két góllal győzött Szekszárdon: Zsók József második félidő eleji öngólját Cziráki Attila a 93.-ban toldotta meg a vendégek sikerét biztossá tevő másodikkal.

KELETI CSOPORT: A KISVÁRDA VISSZAVETTE AZ ELSŐ HELYET

A Kisvárda Minczér Tibor távoli lövésével szerzett vezetést Hatvanban, és bár Ficsor Richárd okos góllal egyenlített, a szünetben – egy újabb távoli találat, ezúttal Müller Zsolt jóvoltából – megint a vendégek vezettek. A fordulás után a Hatvan támadott többet, kétszer is óriási lehetősége volt az egyenlítésre, de nem élt vele, a várdaiak viszont Lucas Marcolini fejese és Erős Gábor megpattanó szabadrúgása révén növelték előnyüket, azaz végül magabiztosan nyerték meg a szép gólok meccsét.

A Kisvárda jobb gólkülönbsége révén átvette a vezetést a Putnoktól, amely viszont egyelőre nem kapta meg az NB II-es licencet, így a feljutás szempontjából a Várda előnyben van. A harmadik helyezett Hatvan ellenben magára húzta a Kazincbarcikát, amely Nagy Péter duplájával legyűrte a bennmaradásért harcoló Salgótarjánt.

NYUGATI CSOPORT. TOVÁBB NÖVELTE ELŐNYÉT A BUDAÖRS

A Budaörs gól nélküli első félidő után éppen a télen a BKV Előrétől igazolt Babos Barnabás találatával szerzett vezetést a közlekedésiek ellen, majd betalált Bogáti Péter is, így megszületett a zöld-fehérek újabb győzelme. Mivel a Győri ETO II az utolsó percekben kapott két góllal vereséget szenvedett Diósdon, Albert Flórián már NB II-esnek tekinthető budaörsi legénysége nyolcpontos előnnyel vezeti a tabellát.

A Dorog David Perovics duplájára alapozva verte a 20. perctől emberhátrányban lévő III. kerületi TVE-t, és bár korán kiállították egy játékosát a bennmaradásért harcoló Nagyatádnak is, a 89. percbeli góllal kiharcolta a döntetlent Balatonfüreden.

LABDARÚGÓ NB III, 27. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Jászberény–Gyöngyös 3–0
Felsőtárkány–Cigánd 0–2
Hatvan–Kisvárda 1–4
Kazincbarcika–Salgótarján 2–0
Hajdúböszörmény–Bp. Honvéd-MFA 0–0
Nyírbátor–DVSC-DEAC 2–0

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

KÖZÉPCSOPORT
Gyula–Vác 2–2
Baja–REAC 2–4
Szekszárd–Kozármisleny 0–2
Bölcske–Szentlőrinc 3–1
Monor–ESMTK 2–1
Maglód–SZEOL 0–2
Orosháza–Dunaharaszti 0–0

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

NYUGATI CSOPORT
Diósd–Győri ETO II 2–1
Balatonfüred–Nagyatád 2–2
Budaörs–BKV Előre 2–0
Csepel–Rákosmente 0–0
Sárvár–Újbuda 0–0
Dorog–III. ker. TVE 3–1
Tököl–Tatabánya 1–3

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik