NB III: a rangadón kiderült, mégis verhető a keleti éllovas

Vágólapra másolva!
2015.04.04. 19:49
A Putnok hazai pályán 1–0-ra legyőzte a listavezető Kisvárdát a labdarúgó NB III 21. fordulójának szombati keleti rangadóján, és pontszámban utol is érte a Keleti csoport tabelláján. A Középcsoportban is legyőzte a második helyezett az elsőt (Kozármisleny–Vác 1–0), és a nyugati első Budaörs meccsén is csak egy gól született – de az a Dorog ellen győzelmet, a tabellán pozícióerősödést hozott Albert Flórián csapatának.

KELETI CSOPORT KELETI CSOPORT

A kevés gólhelyzetet hozó keleti rangadó az 58. percben dőlt el a Putnok javára: a remek labdával kiugró Bene Attila góllal fejezte be szólóját. A többet támadó Kisvárda a 80. percben nagyon közel volt az egyenlítéshez, Kardos Norbert fejese a lécen csattant – derült ki az onlajnok.com tudósításából.

Nagy széria szakadt meg a putnoki meccsen: a héten a Magyar Kupa negyeddöntőjében is a rövidebben húzó – döntetlenjével kieső – Kisvárda a bajnokság megelőző hét fordulójában hét győzelmet aratott 30–4-es összesített gólkülönbséggel. A riválisát szombati sikerével utolérő Putnok hat forduló óta őrzi veretlenségét.

„Kis rangadót” vívtak Hatvanban: Bodnár István lövésszerű beadása beakadt a vendégkapuba a 6. percben, és bár a Kazincbarcika onnantól többet próbálkozott, először csak a 80. percben találta el a kaput – igaz, akkor Kovács Péter fejesét nem védhette a hazai kapus. Elek Bence „fejében” ott volt a Barcika győztes gólja is, de azt a párharcot a hatvani kapus, Gyulay Gergely már megnyerte – egy páros és egy szimpla (barcikai) kiállítás után maradt az 1–1.

A Felsőtárkány–DVSC-DEAC meccsen a vendégeknél Ferenczi János, a hazaiaknál Csóka Róbert duplázott – utóbbi pontot érő egyenlítő találata büntetőből született.

KÖZÉPCSOPORT

A Középcsoport szombati rangadóján a Kozármisleny hazai pályán 1–0-ra legyőzte a listavezető Vácot, így az első és második helyezett között már csupán hárompontnyi a különbség. A meccset eldöntő gólt Lantos Levente átadásából Schmidt Zsolt szerezte a 35. percben. A második félidőben a váciak támadtak többet, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, a jól védekező és egy-két veszélyes ellencsapást is vezető mislenyiek megérdemelten tartották otthon a három pontot.

A tavaszi hatodik meccséből már az ötödiket nyerte meg a harmadik helyen nyomuló Bölcske: a sereghajtó Maglód ellen Budai Dávid mesterhármasára épült a Buzás Attila csapatától újabban már megszokott nagy különbségű győzelem. Megszokott, írjuk, hiszen idénybeli 44 góljából 24-et (!) ebben a hat fordulóban (egészen pontosan öt mérkőzésen) szerzett a Tolna megyei kis csapat.

A REAC–ESMTK fővárosi derbin Balázs Bálint felső sarkos gólját az erzsébeti Murinai Barnabás ugyancsak felső sarkos lövéssel, egy jól kivitelezett szabadrúgással megválaszolta még az első félidőben. A hajrá a hazaiaknak sikerült jobban: Csiszár Richárd közelről szerezte meg újra a vezetést a 71. percben, Kiss Tamás büntetőből növelte az előnyt, majd Nemanja Perendics kapáslövéssel állította be a 4–1-es végeredményt.

NYUGATI CSOPORT

Ha nincs a Dorog legénységét a téli szünetben sújtó pontlevonás, a Nyugati csoportban is rangadót vívtak volna szombaton – így csak presztízsmeccsre került sor Budaörsön. Albert Flórián csapata nagy küzdelemben és némi szerencsével behúzta a három pontot, méghozzá a megelőző három fordulóban is a kapuba találó, 19 éves Sajbán Máté 53. percbeli góljával.

A budaörsiek üldözői közül a Győri ETO II és az Újbuda egymás ellen játszott: bár a vendégek szerezték meg a vezetést Kovács Dávid korai góljával, a szinte azonnal egyenlítő, majd a hajrában is betaláló utánpótlás-válogatott Mervó Bence duplájának köszönhetően a győriek győztek.

A feljutás lehetőségétől egyre messzebb sodródó Tatabánya lépést tévesztett Diósdon – a jó formába lendült hazaiak sorozatban a harmadik győzelmüket aratták –, és nemcsak szombati ellenfele, hanem a Nagyatádon nyerő Rákosmente is a „nyakára mászott”.

A tavasszal a Diósd és a Budaörs elleni pontszerzéssel az erejét már megmutató újonc Sárvár ezúttal már nyert is: a meglepő csepeli siker a csereként beálló Szabó Péter hajrábeli góljával született meg.

LABDARÚGÓ NB III, 21. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Jászberény–Tiszaújváros 1–0
Putnok–Kisvárda 1–0
Cigánd–Salgótarján 2–0
Felsőtárkány–DVSC-DEAC 2–2
Hatvan–Kazincbarcika 1–1
Veresegyház–Nyírbátor 2–1

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

KÖZÉPCSOPORT
Kozármisleny
–Vác 1–0
REAC–
ESMTK 4–1
Baja–Dunaharaszti 0–2
Szekszárd–Orosháza 3–0
Bölcske–Maglód 6–0
Gyula–Monor 2–2
Videoton II–Szentlőrinc 2–0

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

NYUGATI CSOPORT
Mosonmagyaróvár–BKV Előre 1–1
Nagyatád–Rákosmente 1–3
Győri ETO II–Újbuda 2–1
Diósd–Tatabánya 3–2
Balatonfüred–Tököl 3–0
Budaörs–Dorog 1–0
Csepel–Sárvár 0–1

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik