NB III: 10 gólt vágott a három csoportelső, 9-et a három üldöző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 19:32
Mindhárom csoportelső győzött a labdarúgó NB III 24. fordulójának szombati játéknapján: a Keleti csoportot vezető Kisvárda 3–1-re verte meg a Felsőtárkányt, a Középcsoport első helyén álló Vác négyet vágott a Bajának (4–0), míg a nyugati listavezető Budaörs a III. kerületi TVE otthonából hozta el a három pontot (3–0).

Győztek a második helyezettek is: a Kisvárda nyakába lihegő Putnok 3–1-re, a Vácot ötpontnyi távolságból követő Kozármisleny 4–1-re, a Győri ETO II pedig 2–0-ra – igaz, utóbbi a versenykiírás értelmében még bajnokként sem juthat fel az NB II-be, azaz a két nyeretlen forduló után újra győző Budaörs „nettó előnye” továbbra is tetemes.Putnok 3–1-re, a Vácot ötpontnyi távolságból követő Kozármisleny 4–1-re, a Győri ETO II pedig 2–0-ra – igaz, utóbbi a versenykiírás értelmében még bajnokként sem juthat fel az NB II-be, azaz a két nyeretlen forduló után újra győző Budaörs „nettó előnye” továbbra is tetemes.

KELETI CSOPORT

Bouard Ramos révén a Kisvárda már a 2. percben vezetést szerzett, Erős Gábor a szünetig megduplázta az előnyt, majd a második félidőben betalált még egyszer – a Felsőtárkány a hajrában szépített (3).

A Putnok Bene Attila, Kovács Bence és Sápi József góljával ugyancsak 3–1-re győzte le ellenfelét, a Cigándot, azaz pontszámban tartja a lépést a listavezetővel.

A szombat „kedvenc keleti eredményével” szerzett három pontot a Tiszaújváros (Kovács Péter duplázott) és a négy vereség után nyerő Hajdúböszörmény (a nemrégiben leváltott vezetőedző, Igor Bogdanovics újra a kapuba talált), míg Salgótarjánban a hazaiak tizenegyesből szerzett vezető gólja végül nem volt elég a győzelemhez, a Jászberény hazavitt egy pontot (1–1)

A dobogóra hajtó Kazincbarcika korán vezetést szerzett Nyírbátorban, de 1–0 után kihagyott egy tizenegyest – derül ki a szon.hu tudósításából –, és a szünetre két szép góllal fordított a Nyírbátor. Nehéz Máté második góljával egyenlített a Barcika, csakhogy mégsem szerzett pontot, Oláh Dávid a 86. percben egy kipattanóból belőtte a hazaiak győztes találatát.

KÖZÉPCSOPORT

Csank János csapata, a Vác esélyeshez méltó magabiztossággal intézte el a kiesőzónából érkező Baját: Rusvay Gergely nyitotta a gólok sorát büntetőből az első félidő közepén, Zsolnai Richárd szép akció révén növelte az előnyt. A második félidőben Rusvay egy bedobás után nagy gólt lőtt, végül Pölöskei Péter szóló végén tette fel az i-re a pontot – derült ki a váciak Facebook oldalának beszámolójából.

A Kozármisleny az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a REAC ellen, majd a hajrában ezt megduplázta, a fővárosiak a lefújás előtt szépítettek.

A legutóbbi két meccsét elveszítő Bölcske némi szerencsével szerzett pontot a SZEOL otthonában: Forró Attila 83. percben közelről lőtt gólját Agócs Gábor a 91. percben válaszolta meg, a kapufáról kipattanó labdát a hálóba vágva – írja a szegedma.hu.

A Dabas hosszú ideig kettős emberelőnyben játszva nyert nyert Szentlőrincen – a héten edzőt cserélő hazaiak második kiállítottja a kapus Ivancsics Alex volt –, míg a Videoton II az utolsó öt percben elért gólokkal sepert be három pontot Maglódon.

NYUGATI CSOPORT

Az eltiltott edzőjét, Albert Flóriánt nélkülöző Budaörs Sajbán Miklós fejesével az első félidő legvégén szerzett vezetést Óbudán a III. kerületi TVE ellen, majd a fordulás után Ferkó Ádám távoli lövéssel növelte az előnyt. Nem sokkal később Bogáti Péter kihagyott egy tizenegyest, de az esetnél a Budaörs emberelőnybe is került, és ezt Sánta Attila a hajrában újabb góllal kihasználta – foglalta össze a főbb eseményeket a budaörsi zöld-fehérek Facebook oldala.

Az éllovas mögött haladó csapatok is győztek: a Győri ETO II Szűcs Gergely és Medgyes Sinan góljával nyert Nagyatádon, a Tatabánya a Csepelt verte ugyancsak 2–0-ra (gólszerző Folmer Krisztián és Kocsis Gergő); az Újbuda kétgólos hátrányból, Skriba Máté duplájára alapozva gyűrte le a Balatonfüredet 3–2-re, a Diósd pedig a Rákosmente vendégeként győzött 2–1-re.

LABDARÚGÓ NB III, 24. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Salgótarján–Veresegyház 1–1
Kisvárda–Felsőtárkány 3–1
Tiszaújváros–Gyöngyös 3–1
Putnok–Cigánd 3–1
Nyírbátor–Kazincbarcika 3–2
Hajdúböszörmény–Jászberény 3–1

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

KÖZÉPCSOPORT
Vác–Baja 4–0
Kozármisleny–REAC 4–1
SZEOL–Bölcske 1–1
Maglód–Videoton II 0–2
Szentlőrinc–Dabas 0–2

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

NYUGATI CSOPORT
Újbuda–Balatonfüred 3–2
Rákosmente–Diósd 1–2
Nagyatád–Győri ETO II 0–2
Tököl–Sárvár 0–4
Tatabánya–Csepel 2–0
III. ker. TVE–Budaörs 0–3
Dorog–Mosonmagyaróvár 0–0

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik