nemzetisport.hu 2018.07.06 15:15 Frissítve: 2018.07.06 15:49

NB II: visszatért Győrbe a 12-szeres válogatott szélső

A labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Koltai Tamást, aki így visszatért a nevelőegyesületéhez. A 12-szeres válogatott középpályás mellett még három játékos érkezését jelentette be ma a győri csapat.

Koltai Tamás visszatért az ETO-hoz (Fotó: eto.hu)

 

Koltai Győrben nevelkedett, majd 2013-ban bajnoki címet ünnepelhetett az ETO-val. Ezt követően szerepelt a Videotonban és a Paksban is, most pedig azzal a céllal tért vissza Győrbe, hogy segítsen a cspatnak az élvonalba való visszajutásban. A 31 éves, 12-szeres válogatott szélső a 29-es számú mezt választotta.

„A cél egyértelműen az NB I, én is azért jöttem vissza. Jó érzés újra itt lenni, a családdal leülve együtt döntöttünk így. Az ETO vezetősége megkeresett, felvázolták, hogy mit szeretnének, és tetszett, jöttem is azonnal” – mondta Koltai Tamás a klubhonlapnak.

Koltai érkezése mellett még három játékos szerződtetését jelentette be ma az ETO: Marko Vukaszovics, Tar Zsolt és Horváth Tamás is a győrieknél folytatja.

Tar Zsolt a Puskás Akadémiától érkezett Győrbe, igaz legutóbb kölcsönben az NB II-es Csákvárban szerepelt. A 22 esztendős védő kétéves szerződést írt alá, és a 22-es mezt fogja viselni. 

A 27 éves Marko Vukaszovics ismerős lehet a magyar labdarúgást követő szurkolóknak, hiszen korábban a Kecskemétben és a Vasasban is futballozott. A szerb védekező középpályás a Vojvodinától jött, s hároméves megállapodást kötött a győriekkel. Ő a 44-es mezben szerepel majd.

A 31 éves Horváth Tamás korábban védett az Újpestben, a Videotonban és a Puskás Akadémiában is. A kapus legutóbb a Mezőkövesden játszott.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők: Baracskai Roland (Mezőkövesd), Beliczky Gergő (Kaposvár), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Jakab Dávid (MTK), Koltai Tamás (Paks), Mervó Bence (DAC – Szlovákia), Tar Zsolt (Csákvár), Marko Vukaszovics (szerb, FK Vojvodina – Szerbia)
Távozók: Beliczky Gergő (Kaposvár), Daru Bence (Paks – kölcsönből vissza, onnan Nyíregyháza), Gyagya Attila (szabadon igazolható), Rokszin Ádám (Vasas?), Szabó Lukas (szlovákiai, szabadon igazolható), Tajthy Tamás (?), Zamostny Balázs (szabadon igazolható)

2020.09.26 23:17:01

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

Öt vendéggyőzelem, hátrányból nyert a Nyíregyháza és az ETO • A Kaposváré a somogyi derbi.

2020.09.25 12:48:45

Labdarúgó NB II MÁDI JÓZSEF

Alsóházi összecsapás volt a Tisza partján, amelyen a Szeged-Csanád GA 2–1-re legyőzte a Debreceni EAC-ot.

2020.09.25 14:02:49

Labdarúgó NB II VARGA BALÁZS

Nem ért véget az Ajka rossz szériája, Kis Károly csapata egygólos vereséget szenvedett Szolnokon.

2020.09.27 00:04:53

Labdarúgó NB II PUM ANDRÁS

A dorogiak a szünet után kétszer is előnybe kerültek, másodszor már nem is adták ki a vezetést a kezükből.

2020.09.27 00:15:53

Labdarúgó NB II VÖRÖS SÁNDOR

A kaposváriak emberelőnybe kerülve négy perc alatt fordítottak, s megnyerték a megyei derbit Siófokon.