Nem bírt a Vasas a hősiesen küzdő Szolnokkal

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2020.09.16. 18:50
null
A Vasas a Szolnokot fogadta a Fáy utcában, de nem bírt vele (Fotó: Tumbász Hédi)
A labdarúgó NB II hétközi, sorrendben 9. fordulójában a mérkőzés előtt négy meccs óta nyeretlen Vasas ismét nem tudta kiharcolni a győzelmet, Schindler Szabolcs második összecsapásán a Szolnok elvitt egy pontot Angyalföldről. Az 1–1-gyel végződő találkozón a hazaiak szereztek vezetést Feczesin Róbert góljával, amire Tamás László válaszolt. 

 

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ
VASAS FC–SZOLNOKI MÁV FC 1–1(1–0)
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion, 1061 néző.Vezette:Hanyecz Bence (Albert István, Csatári Tibor)
VASAS:Jova – Terbe, Tóth Bence, Litauszki, Szivacski – Hinora, Hidi M. S., Viczián (Birtalan B., 83.), Szatmári L. (Radó, 73.) – Vernes (Pekár, 61.), Feczesin.Vezetőedző:Schindler Szabolcs
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Tajti B., Szekszárdi, Kovács O., Tamás L., Bárdos – Földi M. (Kónya M., 61.), Tisza K., Rokszin (Berdó, 82.) – Novák Cs., Kotula (Szabó B., 61.). Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Feczesin (45.), ill. Tamás L. (69.)
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs:– Nagyon csalódottak vagyunk, mert meg kellett volna nyerni ezt a mérkőzést, ám egy-nullás vezetés után nem rúgtuk meg a második gólt, viszont szabadrúgás után kaptunk egyet úgy, hogy szinte helyzete sem volt a Szolnoknak.
Csábi József:– Megérdemelten rászolgáltunk az egyik pontra, magabiztosan futballoztunk, és erővel is jól bírtuk. Bizonyítottuk, hogy nem a szél fújt oda, ahol állunk a tabellán.

ÖSSZEFOGLALÓ

Akárcsak a Siófok ellen, a Vasas ismét nem rontott neki ellenfelének, hiába várta a hazai közönség. Az első félidő fele szinte helyzetek nélkül telt el, csak ezt követően jelentkezett néhány távoli lövéssel az angyalföldi csapat. A vendég Szolnoki MÁV szervezetten futballozott, leginkább kontrákkal próbálkozott, de rendre pontatlannak bizonyult. A játékrész végén aztán a semmiből gólt szerzett a hazai együttes, Feczesin Róbert fejjel volt eredményes(1–0), így a Vasas előnnyel mehetett a szünetre.

A fordulás után talán sokan azt hitték, a gól adta lendület majd viszi tovább az angyalföldi játékosokat, ám korántsem ez történt. A Szolnok kezdeményezett, építette támadásait, bár sok helyzetet nem tudott kidolgozni. A 69. percben viszont összejött, ami addig nem: Tamás László ment előre egy szabadrúgáskor, és amikor elé került a labda, könyörtelenül kihasználta a lehetőséget (1–1).

A kapott gólt követően nem igazán pörgött fel a Vasas, csak az utolsó tíz percben kezdett el igazán nyomni, de Radó András helyzetét leszámítva nem járt közel a gólhoz, így be kellett érnie az egy ponttal. A hősiesen küzdő vendégcsapat elégedett lehet a döntetlennel, hiszen megdolgozott érte, és összességében nem is játszott rosszabbul a jóval esélyesebbnek titulált, erősebb játékoskerettel rendelkező Vasasnál.

A 9. FORDULÓ EREDMÉNYEI
Szeptember 16. (szerda)

Soroksár–Szombathelyi Haladás 2–1
Dorogi FC–Szentlőrinc 0–0
DEAC–Kazincbarcika SC 0–1
PMFC–Budaörs 0–1
Kaposvári Rákóczi FC–DVSC 1–3
FC Ajka–BFC Siófok 1–1
Vasas FC–Szolnoki MÁV FC 1–1
ETO FC Győr–Békéscsaba 1912 Előre 0–0
Nyíregyháza Spartacus–Aqvital FC Csákvár 2–1
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr – elmaradt

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Itt a vége, 1–1-gyel zárul a találkozó, a Vasas nem bírt a Szolnoki MÁV-val! Köszönjük, hogy velünk tartottak!

90. perc: Három percet hosszabbít a játékvezető.

86. perc: Radó lépett ki jó helyzetben védője mellől, nyolc méterről lőtt, de középre tartó lövését a szolnokiak kapusa kiütötte. Nagy lehetőség volt!

83. perc: A Vasas is cserél, Viczián Ádám helyett Birtalan Botond lép a pályára.

82. perc: Visszatért a pályára Tamás László, eközben cserél a MÁV FC, Rokszin Ádámot Berdó Péter váltja.

80. perc: Tamás Lászlót kell ápolni, így egyelőre emberhátrányban játszik a Szolnok.

Éledezik a Vasas, de egyelőre nagy veszélyt nem jelent a szolnoki kapura..

73. perc: Szatmárit Radó András váltja a hazai oldalon.

72. perc: Hidi kapott sárgát egy szabálytalanság után.

1061 a hivatalos nézőszám.

A szolnoki gólöröm (Fotó: Tumbász Hédi)
A szolnoki gólöröm (Fotó: Tumbász Hédi)

69. perc: GÓL! Egyenlít a Szolnok! Tisza Kálmán végzett el egy szabadrúgást, átívelte a bal oldalra a labdát, amit Bárdos lefejelt Tamás Lászlónak, aki fordulásból, 11 méterről a kapu bal oldalába lőtte a labdát! 1–1

68. perc: Feczesin lépett ki saját térfeléről egyedül, de Molnár-Farkas jól mozdult ki, és kapujától 35 méterre tisztázott.

64. perc: Csábi József vezetőedző kapott sárga lapot reklamálásért.

62. perc: Viczián Ádám kapott sárga lapot egy fault után.

61. perc: Három csere. A hazaiaknál Vernes Richárd helyére Pekár László, míg a vendégeknél Földi Marcell és Kotula Máté helyett Kónya Márk és Szabó Balázs érkezik.

Tamás László (fehér mezben) stabil pontja volt a szolnoki védelemnek, emellett pedig gólt is lőtt (Fotó: Tumbász Hédi)
Tamás László (fehér mezben) stabil pontja volt a szolnoki védelemnek, emellett pedig gólt is lőtt (Fotó: Tumbász Hédi)

56. perc: Vernes szabálytalankodott az oldalvonal mellett Tamás Lászlóval szemben, ami után egymásnak esett a két játékos, majd tömegjelenet alakult ki szinte a két csapat összes résztvevőjével. Az eset után a két kezdeményező játékos, Vernes és Tamás László is sárgát kapott.

53. perc: Tajti Balázs jobb oldali beadása csúszott le, Jova Leventének kellett nyújtózkodnia, hogy elérje a kapura tartó labdát.

46. perc: Kezdődik a második félidő! Csere nem volt egyik oldalon sem.

Szinte eseménytelenül telt az első félidő, mert ugyan a Vasas aktívabb volt, veszélytelennek bizonyult. A Szolnok szervezetten védekezett, és igyekezett kontrázni, de legtöbbször pontatlanok voltak támadásai. Az utolsó percben viszont Feczesin Róbert villant, előnyhöz juttatva ezzel a hazai csapatot.

Feczesin Róbert (térdelő helyzetben) az első félidő utolsó percében talált be (Fotó: Tumbász Hédi)
Feczesin Róbert (térdelő helyzetben) az első félidő utolsó percében talált be (Fotó: Tumbász Hédi)

45. perc: Nincs ráadás, vége az első félidőnek.

45. perc: GÓL! Szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Vasas! Vernes bal oldalról lőtt be egy szabadrúgást, Feczesin Róbert pedig három méterről a kapu jobb oldalába csúsztatta a labdát. 1–0

43. perc: Vernes bal oldali beadását Litauszki fejelte kapura 12 méterről, de két méterrel célt tévesztett.

41. perc: A Szolnok kontrázhatott a bal oldalon, de Kotula Máté hosszan passzolt Novák Csanádnak, majd Kotula ismételhetett, miután visszapattant hozzá a labda, de beadása ezúttal magas volt Nováknak. Több volt ebben a lehetőségben.

32. perc: Ismét Szatmári lőtt, 25 méterről tüzelt, de jócskán fölé.

A Szolnok fegyelmezetten játszik, amivel az angyalföldiek egyelőre nem tudnak mit kezdeni.

24. perc:Eleresztette első lövését a Vasas,Szatmári Lórándszúrta rá 22 méterről, de a középre tartó labdát könnyedén fogta Molnár-Farkas Tamás.

Az első 20 perc helyzetek nélkül telt el (Fotó: Tumbász Hédi)
Az első 20 perc helyzetek nélkül telt el (Fotó: Tumbász Hédi)

Eddig 800 néző látogatott ki a találkozóra.

Egyelőre a hazai csapat dominál, de nagy veszélyt nem tud okozni, míg a vendégek kontrakísérletei hamar elhalnak.

4. perc: Szekszárdi Tamás kapott sárga lapot Hidi M. Sándor buktatásáért.

A Vasas piros felsőben és kék nadrágban, míg a Szolnoki MÁV tiszta fehérben játszik.

1. perc: Sípjába fúj a játékvezető, a Vasas indítja útjára a labdát!

Bemelegítés a Vasas–Szolnoki MÁV mérkőzés előtt (Fotó: Tumbász Hédi)

ELŐZMÉNYEK

A Vasas és a Szolnok legutóbb tavaly novemberben találkozott egymással, a 2019–20-as évad 17. fordulójában 0–0-ra végeztek a felek a Fáy utcában.

A két csapat vezetőedzője korábban az ellenfél együttesét is erősítette.Csábi József 2002 őszén irányította az akkor is másodosztályú Vasast, mígSchindler Szabolcs a 2010–11-es szezon első felében Szolnokon futballozott, az akkor NB I-ben szereplő Tisza-parti csapatban tíz bajnoki és egy Magyar Kupa-mérkőzésen jutott szóhoz.

A Vasas kedden adta hírül, hogy két játékosaelkapta a koronavírust.A meg nem nevezett labdarúgók ugyan tünetmentesek, de nyilván a mai mérkőzésen nem léphetnek pályára. A Szolnoki MÁV viszont nem közölt információt arról, hogy bármelyik játékosa vagy stábtagja pozitív tesztet produkált volna.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Lássuk, mire megy egymással a Vasas és a Szolnok! A piros-kékeknél a vasárnapi, siófoki vereség után másodszor ül le a kispadra Schindler Szabolcs vezetőedző, aki az angyalföldi közönségnek ezen a találkozón mutatkozik be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik