NB II: Vágó addig segít Veszprémben, amíg nincs utódja

Vágólapra másolva!
2013.02.04. 08:19
Noha Vágó Attila, a Veszprém FC vezetőedzője a múlt hét közepén lemondott, szombaton a Haladás elleni felkészülési mérkőzésen mégis ő irányította az NB II Nyugati csoportjában szereplő együttest. A veszprémi vezetőség ugyanis egyelőre nem találta meg az MLSZ alkalmazásába szegődő – a női válogatott kapitányaként – edző utódját.

A szövetség vezetősége szakmai és átszervezési okokra hivatkozva Kiss László helyett február 1-jétől ismét a női futballban nagy tapasztalatokat szerző Vágó Attilát nevezte ki szövetségi edzőnek a válogatott élére, ezért vált szükségessé a veszprémi edzőcsere.

„A tisztesség úgy kívánta, hogy felálljak a kispadról – indokolta veszprémi távozását Vágó Attila. – Az ugyanis járhatatlan út, hogy miközben a női válogatotthoz szólít a kötelesség, más készíti fel az NB II-ben maradásért harcoló együttest, aztán a bajnokira mégis én állítom össze a csapatot, s én ülök a padon. Elveimmel a két helyről kapott fizetés sem összeegyeztethető.”

Egyelőre mégis Vágó Attila irányítja a Veszprémet, igaz, ennek egyszerű oka van, nincs még megfelelő utód.

„Barátsággal válok el a VFC-től, s mert egyelőre valóban nincs meg az utódom, nem hagyhattam cserben a csapatot, ezért néhány napra besegítek" – mondta a búcsúzó edző.

Persze nem sokáig tartható fenn a köztes állapot, tudják ezt Veszprémben is, ezért szerdára ígérték, hogy megtalálják az új vezetőedzőt. Úgy tudjuk, három trénerrel is tárgyal a klub, köztük a legutóbb Dunaújvárosban dolgozó Jakab Elekkel, aki jól ismeri az együttest, győri edzősködése idején ugyanis számos, jelenleg a Veszprémben futballozó játékossal dolgozott együtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik