NB II: újraindult a stadionfelújítás Vácon; nem változnak a bérek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.27. 15:42
null
1284 darab ülőhely már a helyén a váci stadionban (Fotó: Füzesi Bálint)
A téli időszak elmúltával és a járvány ellenére újraindultak a váci stadion tavaly elkezdett felújítási munkálatai. A Vác FC-nél bíznak benne, hogy a bajnokság újraindításakor már saját otthonában fogadhatja ellenfeleit a másodosztályban szereplő labdarúgócsapat. A klubnál döntöttek arról is, hogy nem nyúlnak hozzá sem a játékosok, sem a szakmai stáb fizetéséhez.


A koronavírus-járvány ellenére a váci stadionban nem állt meg a munka, gőzerővel zajlanak a létesítmény felújításának munkálatai. Ha minden jól megy, az elmúlt években pályaválasztóként ellenfeleit Dunaújvárosban, Óbudán, Soroksáron, Balassagyarmaton, illetve Balmazújvárosban fogadó csapat hamarosan végre tényleg saját otthonában futballozhat bajnoki meccseken.

A téli időszak elmúltával márciusban újraindultak a stadionfelújítási munkálatok – mondta Belák Gyula ügyvezető a Nemzeti Sport Online-nak. – Már elkészült a centerpályán a játéktér füvesítése és elhelyezésre kerültek a klubházzal szembeni lelátókon a székek – összesen 1284 darab ülőhelyet raktak le. Egyúttal felújításra kerültek a lelátók, a festés, a betonjavítás, illetve a lépcsők renoválása is megtörtént. Jóváhagyás alatt van a felújított lelátók befedése – ez is NB II-es licencfeltétel –, ha megkapjuk rá az engedélyt, hamarosan megindulhatnak a fedései munkálatok. A vendégszektorban egyelőre állóhelyek vannak, oda hosszú távú terv a székek elhelyezése. Mindezek mellett zajlik a klubház felújítása, amelyben az öltözők már elkészültek – itt még az elnöki szoba, illetve a klubhelyiség rekonstrukciója van hátra. A klubház melletti szektorok lebontásra kerültek, ehelyett beadtuk a terveket egy új székházra, az elképzelések szerint ez lesz majd a felnőtt csapat jövőbeli bázisa a régi székház mellett. A kivitelezés ennek esetében várhatóan egy évet vesz majd igénybe, és itt lesz a VIP-szoba, a sajtó, a konferencia-terem, a bírói öltözők, a büfé, a szertár és a vezetési pont helye. A még hátralévő munkálatokra rendelkezésre áll a forrás. Reményeink szerint a nyáron már itthon tudunk játszani, hiszen attól, hogy nem minden munka fejeződik még addig be, a feltételek adottak lesznek erre.”

Mint arról az elmúlt időszakban folyamatosan beszámoltunk, több NB II-es együttesnél fizetéscsökkentésről döntöttek a vezetők, Vácon azonban nem változnak a bérek.

Mivel a bajnoki idény előtt, tavaly nyáron a piaci környezethez képest nálunk minimális bérek lettek meghatározva, ezért a klubnál nem került sor fizetéscsökkentésre, sem a játékosok, sem a szakmai stáb járandóságához nem nyúltunk hozzá – folytatta Belák Gyula. –A labdarúgók közül a mezőnyjátékosok egyénileg, nem szervezett formában edzenek, azonban kapusaink, Halasi Péter, Bajkán Balázs és Hámori Tamás hetente három-négy alkalommal, kiscsoportban – a távolságtartási szabályokat betartva – tréningeznek. Burzi Attila vezetőedző minden héten küldi a játékosoknak az edzésterveket és természetesen ellenőrzi is, hogy a kiadott munkát végrehajtják-e a labdarúgók.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik