NB II: újabb szakaszába lép a Haladás átvételének előkészítése

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.07.19. 17:31
null
A szombathelyi stadion (Fotó: Tumbász Hédi)
Újabb szakaszába lép a Szombathelyi Haladás átvételének előkészítése, miután a Haladás VSE elnöksége péntek délelőtti ülésén a HALMILL Team Kft. Szombathelyi Haladás Kft-ben lévő üzletrésze ajándékozása tárgyában megkezdett tárgyalások folytatásáról határozott. A testület a szükséges egyeztetések lebonyolításával Homlok Zsoltot, a HVSE elnökét hatalmazta fel – írja hivatalos honlapján az NB II-es labdarúgócsapat.

 

A közlemény így folytatódik:

„A Haladás VSE elnöksége határozatban erősítette meg, hogy a sportegyesület – a HALMILL Team Kft-vel korábban aláírt szándéknyilatkozattal összhangban – továbbra is nyitott a HALMILL Team Kft. üzletrészei ajándékozás útján történő átvételére. Ugyanakkor a testület rögzítette, hogy a tranzakció szükséges előfeltétele a Szombathelyi Haladás Kft. teljes pénzügyi és jogi átvilágítása; valamint az átvételhez, illetve a Szombathelyi Haladás Kft. működtetéséhez szükséges pénzügyi eszközök rendelkezésre állása.

A Haladás VSE elnöksége továbbra is elkötelezett a Szombathelyi Haladás megmentése, illetve a labdarúgóklub átvétele iránt. A tranzakcióval kapcsolatos nyitott kérdések mielőbbi megoldása érdekében pedig további egyeztetéseket kíván kezdeményezni minden érintett fél irányába. A Haladás VSE elnökségének álláspontja szerint a Szombathelyi Haladás átvétele abban az esetben lesz sikeres, ha egyúttal sikerül a fennálló gazdasági bizonytalanságokat rendezni és a társaság hosszú távú működését megalapozottá tenni.

Az idén 100 éves centenáriumát ünneplő Haladás VSE 13 szakosztályában összesen mintegy 800 felnőtt és gyermek sportol rendszeresen. A felnőtt labdarúgó-szakosztály visszatérését az anyaegyesülethez a Haladás VSE elnöksége olyan módon kívánja végrehajtani, hogy a többi sportágban aktív tagjai érdekei ne sérülhessenek és a klub továbbra is fenntartható módon működjön tovább.”

Mint ismert, a többségi tulajdonos HALMILL Team Kſt . ügyvezető igazgatója Illés Béla, aki néhány hete kijelentette: – A HALMILL Kſt.-nek szándékában áll a Szombathelyi Haladás Kſt.-ben lévő többségi tulajdonrésze átadása a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesületnek, különös tekintettel arra, hogy a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület múltja, jelene, sportban elfoglalt szerepe biztosítja azt a célt, hogy a szombathelyi labdarúgás továbbra is az elérhető legmagasabb szinten, színvonalon működjön.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik