HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.20 22:59 Frissítve: 2018.06.21 01:19

NB II: új edző a ZTE-nél, Sallói is érkezik, az ügyvezető távozik

Sajtótájékoztatót tartott a labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE FC. Az eseményen bejelentették, hogy – mint az NSO korábban már előrevetítette – Nagy Tamás lesz a csapat új vezetőedzője, míg Sallói István sportigazgatóként csatlakozik a ZTE-hez, Ágoston Zoltán ügyvezető azonban távozik a klubtól – számolt be róla a zalaiak honlapja.

 

Végh Gábor, a ZTE többségi tulajdonosa a mai sajtóeseményen bemutatta Sallói Istvánt mint a klub új sportigazgatóját, valamint az új szakmai stábot is. A vezetőedzői feladatokat a következő szezonban az egykor a Ferencvárosnál, míg legutóbb Hatvanban dolgozó Nagy Tamás látja majd el. A tréner segítője Gombos Zsolt lesz, és visszatér az edzői csapatba a klub legendás kapusa, Vlaszák Géza is.

A klub ügyvezetője, Ágoston Zoltán három év után bejelentette a lemondását, ő közös megegyezéssel távozik, de a következő hónapban még segíti a folyamatok átadását-átvételét az új vezetőknek. A jövőben a klubvezetői feladatokat két részre osztják, a gazdasági és személyi ügyekért Varga Miklós gazdasági vezető felel, a sportszakmai feladatokat pedig Sallói István felügyeli majd.

A kerethez két futballista már biztosan csatlakozik, Gyirmótról Kiss Máté végleg, míg a Budapest Honvédtól Gergényi Bence kölcsönbe érkezik. Rajtuk kívül még több játékossal folynak a tárgyalások.

Végh Gábor a zaol.hu beszámolója szerint a sajtótájékoztatón elmondta, hogy viharos bajnoki szezont hagytak maguk mögött, azonban mostantól már nem a kieséstől való fenyegetettség körülményeivel, hanem sokkal inkább a jövővel szeretnének foglalkozni. A többségi tulajdonos hozzátette: hallott olyan igényről, hogy ő is távozzon a klub éléről. Felajánlotta ezt a lehetőséget, ám nem tolongtak a befektetőjelöltek…

Azzal folytatta: az együttes szakvezetése tekintetében rossz döntést hozott a télen, s ebbe a játékoskeret kialakítása is beletartozott. Hangsúlyozta, hogy a jövőkép kialakításáról legalább harminc, ZTE-hez kötődő edzővel, korábbi labdarúgóval egyeztetett, valamint a város vezetőinek véleményére is támaszkodott. Így hozta meg azt a döntését, hogy Sallói Istvánt és Nagy Tamást nevezi ki a megfelelő posztokra.

Sallói István szerint hat-hét olyan új játékos kell most a gárdába, aki a kezdő tizenegy tagja kell, hogy legyen. Hozzátette, ez nem lesz könnyű feladat, de arra vállalkoztak, hogy olyan csapatot alakítsanak ki a következő szezonra, amely az NB II első hat helyének valamelyikén végez.

Az új tréner, Nagy Tamás tizenegy évvel ezelőtt már irányította a ZTE-t, azóta dolgozott Kecskeméten, Pécsett, a Ferencvárosnál, legutóbb pedig a Heves megyei bajnokság élvonalában szereplő Hatvan edzéseit irányította. Egerszegi kötődését erősnek nevezte ,és kijelentette: stabil együttest szeretne kialakítani, amelyen folyamatosan látszik majd a fejlődés, és azt szeretné elérni, hogy mindenki érezze a játékon a pozitív változást.

 


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZTE FC-NÉL
Érkezők: Ágoston Donát (Ceglédi VSE – kölcsönből vissza), Balázs Zsolt (BFC Siófok – kölcsönből vissza), Gergényi Bence (Bp. Honvéd – kölcsönbe), Kiss Máté (Gyirmót), Végh Gábor (Santarcangelo Calcio – Olaszország, kölcsönből vissza)
Távozók: Fodor Ákos (Kisvárda – kölcsönből vissza), Jelena Richárd (Paksi FC – kölcsönből vissza), Lencsés Balázs (Videoton – kölcsönből vissza), Patvaros Zsolt (szabadon igazolható), Szappanos Péter (Mezőkövesd), Vernes Richárd (szabadon igazolható, Gyirmót?)

2019.03.03 13:26:58

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Ötöt vágott a Vasas, négyet az ETO • A Siófok legyőzte a Csabát • Balmaz-siker a kiesési helyosztón.

2019.03.02 01:59:30

Labdarúgó NB II F. B.

ESÉLYLESŐ Április 7-én lesz a tavasz rangadója • A Gyirmót annyi pontot szerzett otthon, mint idegenben.