NB II: U20-as világbajnoki ezüstcipőssel bővült a Budafok kerete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2019.02.21. 18:51
A hazai átigazolási időszak február 14-én lezárult, ám az NB II-ben szereplő Budafok mégis új játékossal gyarapodott: fél plusz egy évre szóló szerződést kötött az ősszel még az ETO FC Győrnél szereplő Mervó Bencével. A 23 éves középcsatár új klubja hivatalos honlapjának elmondta, Budafokon lehetőséget kap arra, hogy januári sérülése után újra felépítse magát.

Az átigazolási időszak ugyan február 14-én éjfélkor lezárult, a Budafok kerete azonban tovább erősödött a tavaszi szezonra. A legutóbb az ETO FC Győrnél futballozó Mervó Bence közös megegyezéssel távozott a győriektől, és szabadon igazolható játékosként csütörtökön aláírta fél plusz egy évre szóló szerződését a piros-feketékkel – számolt be róla a klub hivatalos honlapja, a budafokimte.hu.

„Budafokon már régóta figyelték a pályafutásom alakulását, felvették velem a kapcsolatot, és azt mondták, lehetőséget kapok arra, hogy felépítsem magam. A vezetők rendkívül korrektek, érzem, hogy számítanak rám. A klub támogat abban, hogy újra formába lendüljek, én pedig szeretném ezt jó játékkal meghálálni. Úgy gondolom, itt minden adva van ahhoz, hogy a csapat és én is sikeres legyek” – mondta Mervó Bence.

A mosonmagyaróvári születésű játékost januárban operálták, az atroszkópos beavatkozás során csavarokat távolítottak el a térdéből. Ez a műtét akadályozta meg őt abban, hogy december végén Lengyelországba szerződjön, ahonnan érdeklődtek iránta. Mervó Bence jelenleg rehabilitációs edzéseket végez, ám néhány hét múlva már csatlakozhat csapatunkhoz, és bekapcsolódhat a közös munkába.

Mervó Bence az ETO utánpótláscsapataiban pallérozódott, 2014 májusában pedig bemutatkozott az NB I-ben a felnőttek között. 2015 nyarán tagja volt az U20-as világbajnokságon szereplő korosztályos magyar válogatott keretének. Sőt, az új-zélandi torna első csoportmeccsén, Észak-Korea ellen mesterhármast szerzett. Ezután Brazília, majd a nyolcaddöntőben Szerbia kapuját is bevette. Öt góljával a vb társgólkirálya, ezüstcipőse lett.

A világbajnokság után rövid ideig az MTK Budapest játékosa volt, majd a svájci első osztályú FC Sionhoz igazolt. 2016 tavaszán a lengyel élvonalbeli Slask Wroclawhoz került kölcsönbe, ahol első félszezonjában tíz bajnoki mérkőzésen játszott, és négy gólt szerzett. Ősszel tizenkét tétmeccsen lépett pályára a lengyeleknél, majd 2017 februárjában a Dunaszerdahelyhez igazolt. A DAC-nál sérülések hátráltatták, így csupán tíz bajnoki találkozón játszott. Tavaly júliusban visszatért nevelőegyesületéhez. A Győr színeiben a Merkantil Bank Liga mostani kiírásában tizenhét mérkőzésen két gólt szerzett, a Vác és a Soroksár kapuját vette be.

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek